Antena Meniu Search
x

O nouă lege vrea să le pună piedică hoţilor de fier vechi

Legea-i lege doar pentru unii. Românul, inventiv din fire, găseşte mereu metode să o ocolească.

Vezi și

Legea-i lege doar pentru unii. Românul, inventiv din fire, găseşte mereu metode să o ocolească. O nouă lege vrea să le pună piedică hoţilor de fier vechi, odată pentru totdeauna.

Revizuită şi completată, prevede ca niciun centru de colectare să nu mai primească marfă fără o serie de acte şi dovezi clare de provenienţă a fierului. De la ce e scris pe hârtie, până la ce se întâmplă în realitate, e însă, cale lungă. O dovedesc reporterii Observator, care au descoperit, cu o cameră ascunsă, că odată ce scapă de controale, negustorii de fier vechi îşi văd în continuare de treabă.

Nu le e teamă de nimic. Nici de poliţie, nici de închisoare. Ştiu când sunt controalele şi când trec. Când pot face afaceri legal şi când să poarte negocierile doar în spatele uşilor închise. Legea nu mai e atât de permisivă cu ei. Însă ei, sunt inventivi. Nu le pasă nici că lipsa materialelor care li se oferă spre vânzare poate provoca tragedii.

Legea spune clar, tot ce vindem trebuie să ne aparţină. Dacă până acum era interzisă doar comercializarea de materiale feroase şi neferoase din domeniul feroviar, acum lucrurile se schimbă dramatic pentru hoţi. Fără dovada apartenenţei, nu se pot primi nici piesele care se fură de pe autostrăzile patriei. Încălcarea acestor prevederi se pedepseşte cu închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » O nouă lege vrea să le pună piedică hoţilor de fier vechi