Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O nouă schemă de ajutor de la Guvern. Preţurile la gaze şi electricitate, plafonate de la 1 aprilie

În contextul majorării preţurilor la electricitate şi gaze naturale, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță finalizarea unei noi Ordonante de Urgenţă care să vină în sprijinul consmatorilor. Guvernul ar urma să aprobe săptămâna viitoare o schemă de ajutor pentru facturile la energie şi gaze, care să se poată aplica de la 1 aprilie. 

de Alexandra Marin

la 11.03.2022 , 17:34

Guvernul intenţionează să plafoneze preţurile la energia electrică şi gaze naturale începând cu data de 1 aprilie, pe o perioadă de un an de zile. Important de precizat este că nu va interveni pe piaţa angro.

Drept urmare, furnizorul va cumpăra cu un anumit preţ, iar diferenţa de la preţul real al gazelor naturale sau al energiei electrice şi până la cel de vânzare va fi suportat de stat. Profitul furnizorului va fi plafonat la 5% şi vom avea parte de reglementare.

Atunci când vorbim de energie electrică, preţul va fi plafonat la 0.68 de lei pe Kw/h, pentru consumatorii care au un consum mai mic de 100 Kw pe lună şi 0.80 de lei pentru cei care au un consum între 100 şi 300 kw/h.

Vezi și
Alexandra Marin Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » O nouă schemă de ajutor de la Guvern. Preţurile la gaze şi electricitate, plafonate de la 1 aprilie