Antena Meniu Search
x

O pârtie de zece milioane de euro a scos în stradă sute de iubitori ai sporturilor de iarnă

Sute de iubitori ai sporturilor de iarnă au protestat la Câmpulung Moldovenesc, pentru o pârtie în care statul a investit peste 10 milioane de euro. Proiectul trebuia să aducă locuri noi de muncă în zonă şi o avalanşă de turişti, dacă ar fi fost finalizat.

Vezi și

  Sute de iubitori ai sporturilor de iarnă au protestat la Câmpulung Moldovenesc, pentru o pârtie în care statul a investit peste 10 milioane de euro. Proiectul trebuia să aducă locuri noi de muncă în zonă şi o avalanşă de turişti, dacă ar fi fost finalizat. De patru ani, însă, lucrările sunt oprite.

În acelaşi timp, la câţiva kilometri distanţă, un investitor privat are un domeniu schiabil de succes, cu o investiţie de 10 ori mai mică.

Cu pârtia lângă ei, oamenii nu au cum să se bucure de zăpadă. Mai mult, proiectul început în 2009 era o perspectivă pentru dezvoltarea turismului în zonă.

Oamenii au ieşit în stradă şi spun că vor face demersuri ca pârtia să nu fie abandonată definitiv.

De la un an la altul, banii investiţi în domeniul schiabil par irosiţi, pentru că totul e într-o continuă degradare.

La doar 20 km distanţă, între Câmpulung şi Vatra Dornei, un investitor privat a reuşit ceea ce statul nu poate de ani de zile. Cu mai puţin de 1 milion de euro, afaceristul a amenajat un domeniu schiabil de trei kilometri şi jumătate, cu 4 pârtii interconectate, cum sunt cele din occident.

Una dintre cele patru pârtii din pasul Mestecăniş este numai bună pentru începători. Proprietarul a făcut totul treptat, iar turiştii au început să vină şi din alte judeţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » O pârtie de zece milioane de euro a scos în stradă sute de iubitori ai sporturilor de iarnă