Antena Meniu Search
x

A dat 4.500 de euro pe porţi electrice, dar primăria i-a cerut să scape de ele. "Nu se integrează" în peisajul din satul britanic

Sătul să se simtă în pericol în propria curte şi ca să fie ferit de hoţi, un bărbat de 53 de ani din Ţara Galilor şi-a instalat porţi electrice. Şi nu s-a zgârcit la bani: a plătit peste 4.500 de euro pentru a aduce tehnologia în propria ogradă. Acum e nevoit să renunţe la investiţia costisitoare, pentru că noile porţi "nu se potrivesc în decorul rural al zonei" unde trăieşte. 

de Redactia Observator

la 15.01.2023, 17:33

Porţi electrice de 4.500 de euro, demontate pentru că "nu se integrează în peisaj"
Porţi electrice de 4.500 de euro, demontate pentru că "nu se integrează în peisaj" - Shutterstock (scop ilustrativ)

David Holman, un bărbat de 53 de ani din Monmouthshire, Ţara Galilor, s-a hotărât să înlocuiască porţile clasice, din scânduri de lemn, cu unele electrice, de ultimă generaţie. Investiţia sa de peste 4.500 de euro nu a fost însă apreciată de vecini şi oficialii locali, care i-au cerut să revină la porţile iniţiale. Cele noi ar fi "prea inteligente" pentru zona rurală şi nu s-ar integra în peisaj. Porţile automate "nu se potrivesc în decorul rural al zonei", au comentat autorităţile din Croesyceiliog, Monmouthshire.

4.500 de euro aruncaţi pe fereastră

Bărbatul se plânge că a instalat porţile din motive de siguranţă personală şi că aşa devin bani aruncaţi pe fereastră. David Holman s-a mutat în sat în 2019, ca să se bucure de o viaţă liniştită, la ţară, alături de partenera sa şi de cei trei câini ai cuplului. A decis că are nevoie de un gard special după ce un necunoscut l-a confruntat în faţa casei sale, în martie 2021. Individul i-ar fi strigat: "Nu-ţi convine să se uite cineva în curte, aşa-i?" Abuzat verbal de străinul cu pricina, bărbatul a chemat poliţia, care l-a sfătuit să crească gradul de securitate al proprietăţii sale.

A primit un termen de trei luni ca să scape de porţile electrice, în urma unei decizii a Consiliului Local din Monmouthshire. Asta se întâmpla în iunie 2022. Bărbatul a făcut însă apel, care a fost respins acum de inspectorii din Ţara Galilor. "Lucruri precum disputele între vecini nu sunt considerate factori suficienţi. Deşi luăm în considerare grija apelantului pentru propria securitate, asta nu cântăreşte mai mult decât răul cauzat autenticităţii înfăţişării zonei rurale în care porţile au fost instalate", se arată în raportul citat de Mirror.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » A dat 4.500 de euro pe porţi electrice, dar primăria i-a cerut să scape de ele. "Nu se integrează" în peisajul din satul britanic