Antena Meniu Search
x

O reţea de traficanţi de droguri, destructurată în Târgu Jiu

Procurorii DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi de droguri, iar 16 tineri au fost reţinuţi. Aceştia luau substanţele din ţară sau străinătate şi le vindeau elevilor de liceu, în Târgu Jiu.

Vezi și

 Procurorii DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi de droguri, iar 16 tineri au fost reţinuţi. Aceştia luau substanţele din ţară sau străinătate şi le vindeau elevilor de liceu, în Târgu Jiu. Acţiunea s-a declanşat în urma sesizării medicilor. Numai anul acesta, 25 de tineri, consumatori de droguri, au ajuns în stare gravă la spitalul judeţean Târgu Jiu.

Tinerii îşi ascund identitatea în faţa camerelor, dar sunt bine cunoscuţi în rândul liceenilor din Târgu Jiu. La audieri, procurorii au aflat cum funcţiona întreaga reţea de traficanţi. Încă din 2014, aceştia luau droguri de la dealeri din Bucureşti şi le vindeau elevilor.

Marfa se împărţea calitativ între traficanţi şi cumpărători. Elevii primeau substanţe deosebit de periculoase, pe care dealerii nu le-ar fi consumat niciodată.

Percheziţiile au avut loc în Gorj, Mehedinţi, Hunedoara şi Bucureşti. Acţiunea DIICOT a avut loc după ce medicii de la spitalul judeţean din Târgu Jiu au atras atenţia asupra fenomenului care ia amploare de la o zi la alta. Aici, de la începutul anului, 25 de tineri au ajuns la camera de gardă în stare gravă.

Autorirăţile speră ca programele educaţionale din şcoli să fie o soluţie pentru a opri consumul de droguri.

Cei 16 tineri vor fi duşi astăzi la instanţă, cu propunere de arestare preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O reţea de traficanţi de droguri, destructurată în Târgu Jiu