Antena Meniu Search
x

O șansă nouă, la Școala de Meserii! Elevii învață să devină horticultori

Pentru cei care împlinesc vârsta majoratului şi ies din sistemul social de protecţie există de acum o şansă la un viitor sigur.

Vezi și

Pentru cei care împlinesc vârsta majoratului şi ies din sistemul social de protecţie există de acum o şansă la un viitor sigur. Şcoala de Meserii din Ploieşti le oferă tinerilor posibilitatea de a se integra pe piaţa muncii devenind lucrători în cultura plantelor.

Alex Frăţilă este un tânăr care a simţit deja greutatea muncii peste hotare. La 18 ani, a plecat  în Italia să lucreze în agricultură, însă acum îşi doreşte cu orice preţ să se specializeze. Aşa că s-a întors în România. 

Cu acest gând intră, zilnic, în serele din Ploieşti, unde învaţă tainele plantelor şi munceşte în fiecare zi pentru o diplomă. 

În Italia, câştiga 300 de euro lunar şi lucra 12 ore pe zi. Acum, visează ca peste câţiva ani să devină propriul patron.

Pe acelaşi subiect

Visuri măreţe are şi Samuel Dumitru. Este pasionat de beatbox, dar şi de horticultură.  Ştie deja că pentru a reuşi are nevoie de pregătire.

În total, 14 elevi  studiază horticultura la Şcoala de Meserii din Ploieşti. Toţi au şanse să fie angajaţi imediat după absolvire. 

În România, horticultura este într-o continuă dezvoltare. Numai anul acesta s-au alocat fonduri europene în valoare de 85 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O șansă nouă, la Școala de Meserii! Elevii învață să devină horticultori