Antena Meniu Search
x

Podul care leagă Piatra Neamţ de Bicaz e un adevărat pericol pentru cei care-l traversează

Drumurile se prăbuşesc, la propriu, in timp ce guvernanţii promit zeci de kilometri noi de autostradă.

Vezi și

Drumurile se prăbuşesc, la propriu, in timp ce guvernanţii promit zeci de kilometri noi de autostradă. Podul care face legătura între oraşul Piatra Neamţ şi Bicaz a început să se surpe. Iar o nenorocire s-ar putea produce oricând. Însă oficialii din Ministerul Transporturilor spun că nu există niciun pericol iminent.

O pală puternică de vânt ar fi doborât balustrada şi o parte din zona pietonală a podului dintre Piatra Neamţ şi Bicaz. Un drum comunal a fost blocat iar o magistrală de gaz avariată. 

Chemaţi de urgenţă, angajaţii de la drumuri nu au putut decât să observe dezastrul şi să monteze o bandă de avertizare pentru pietoni. În urmă cu trei ani, şi balustrada de pe sensul opus a căzut. 

După o expertiză sumară, autorităţile au decis că traficul nu este pus în pericol şi au început montarea unei balustrăzi de metal.

În apropiere, mai există o construcţie peste râul Bistriţa. Şi aceea este însă deteriorată. Aproape 40% dintre podurile de pe drumurile naţionale au durata de viaţă expirată, arată datele Companiei care administrează infrastructura rutieră.

70 dintre ele au fost construite acum o sută de ani!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Podul care leagă Piatra Neamţ de Bicaz e un adevărat pericol pentru cei care-l traversează