Antena Meniu Search
x

O tanara de 20 de ani din Gorj nu are mama si nici tata in acte

Abandonata de mama la nastere, o tanara de 20 de ani din Gorj, cu o poveste de viata incredibila, a ajuns un "nimeni". Nu are certificat de nastere, nici mama si nici tata in acte

Vezi și

Pentru statul roman, ea teoretic nu exista. "M-am nascut in 1993 si de-atunci traiesc fara niciun act de identitate". La nastere, Alexandra a primit doar atat de la mama ei: un nume. Dar n-a avut parte si de dragostea ei. La nastere, femeia a abandonat-o: "Mama m-a parasit la doua luni si am ramas cu tata".

Tot ce stie e ca a venit pe lume in Germania dupa ce tatal ei s-a indragostit nebuneste de o frumoasa poloneza, pe cand muncea acolo. Dupa nastere, mama ei a plecat din spital cu ea in brate doar cu o hartie pe care si-a trecut un nume fals.

Nu se stie cum, femeia a reusit sa o aduca pe Alexandra in Romania, pe pasaportul ei. Aici, a lasat-o insa in bratele tatalui si a plecat pentru totdeauna. Atunci a inceput calvarul.

Nici macar liceul nu l-a terminat. In clasa a douasprezecea, Alexandra a fost nevoita sa renunte la scoala pentru ca nu s-a putut inscrie la Bac. "Nu pot sa muncesc, nu pot sa ma duc la spital", povesteste fata. Din pacate, pe fisa de eliberare din spital, nu e niciun nume in dreptul tatalui. Asa ca singura solutie ar fi un test ADN. Din pacate, tatal nu are bani.

Cu putin ajutor de la autoritati, Alexandra spera sa aiba in cele din urma un certificat de nastere. Vrea sa-si termine scoala si sa-si poata vedea de viata ei, ca orice alt om.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O tanara de 20 de ani din Gorj nu are mama si nici tata in acte