Antena Meniu Search
x

Video Obiceiuri şi tradiţii de Florii. Peştele din păstrăvărie este la mare căutare

Mai sunt câteva zile până la Florii, iar românii au început deja pregătirile. Gospodinele caută în aceste zile peşte, căci duminică avem dezlegare. Cei care vor să fie siguri că pun pe masă un preparat proaspăt, au ales să se aprovizioneze direct de la păstrăvărie. La Moara Domnească, în Prahova, peştele este crescut în semilibertate şi hrănit cu produse de calitate, în aşa fel încât carnea să fie una pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Iar clienţii nu au întârziat să apară, mai ales că mulţi cumpără de aici de ani de zile. 

de Redactia Observator

la 16.04.2022, 07:21

Vezi și

La Păstrăvăria Moara Domnească, peștii se sortează și se pregătesc pentru vânzare. Păstrăvii sunt cei mai căutaţi. 

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Florii. Care este semnificația acestei sărbători

Bogdan Lente, șef Păstrăvărie Moara Doamnească: În jurul a două tone. Păstrăv între 250 şi 600 de grame. 

Iar clienții nu au întârziat să apară. În timp ce unii au venit pentru prima oară, cei mai mulţi cumpără de aici de ani de zile. 

Pe acelaşi subiect

Client: De aici cumpărăm mereu. E cel mai este şi prospăt şi bun, ştii că mănânci ceva curat şi bun. Aici venim mereu pentru că îmi place foarte mult. 

Dragoş Ciomag, director Direcția Silvică Prahova: Pentru Florii avem atât la persoane fizice, dar jumătate din producţia noastră merge către marile supermarketuri din judeţ. 

Păstrăvul prăjit cu usturoi, hribi şi mămăligă este pe cât de simplu, pe atât de gustos. Dar şi sănătos, căci conţine o cantitate foarte mare de Omega 3, multe vitamine, minerale şi nutrienţi. În această perioadă bucătarii se întrec în reţete care mai de care mai sofisticate. 

Petrică Abalaşei, bucătar: Dacă tot este sărbătoarea Floriilor, azi vom face un păstrăv cu mămăligă. Voi lua păstrăvul, îl voi tăia în două. Voi condimenta cu sare şi piper după care îl voi pune într-o tigaie cu ulei de măsline, cimbru şi usturoi. 

Păstrăvii de la Moara Domnească se vând cu 28 de lei kilogramul şi au între 200 şi 300 de grame. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Obiceiuri şi tradiţii de Florii. Peştele din păstrăvărie este la mare căutare