Antena Meniu Search
x

Video Cum să faci tiramisu fără să foloseşti pişcoturi. Reţeta simplă care nu va da greș

Începem săptămâna cum nu se poate mai bine. Cu o reţetă dulce. Ştim deja că nu există reţetă să nu aibă şi o reinterpretare, aşa că vom afla cum putem face tiramisu fără a folosi pişcoturi. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 21.02.2022, 10:40

Vezi și

Chef Ernst: O să creăm o bază, care este un pandişpan pe bază de cacao, fără făină astfel încât să nu existe gluten. Vom începe prin a bate albuşurile cu zahărul pudră. Este important atunci când bateţi albuşurile, să le faceţi mai întâi să crească, apoi să adăugaţi treptat zahărul pudră. Să nu îl adăugăm niciodată de la început. 

În celălalt bol bate gălbenuşurile împreună cu zahăr pudră. Acum adăugăm o parte din albuş în gălbenuşurile noastre şi amestecăm repede. Vom pune acest amestec în albuşurile bătute rămase. Să cernem înăuntru amidonul şi cacao. Important este acum să amestecaţi foarte uşor. Tava de cuptor cu hârtie de copt, cuptorul trebuie să fie aprins la temperatura de 220 de grade. O să întindem acum pandişpanul nostru, cu o grosime de 4-5 milimetri. 

Citește și: Obiceiul alimentar care reduce pofta de dulce. Ce recomandă nutriționiștii

Îl punem la cuptor la 220 de grade pentru aproximativ 8 minute. Adăugăm zahăr granulat. Acum facem crema de tiramisu, care se face cu mascarpone, evident. Pentru a începe crema noastră, adăugăm albuşul în aparatul nostru. Batem gălbenuşurile cu mâna. Zahăr. Albuşul bătut este cremos. Acum adăugăm mascarpone în gălbenuşurile noastre bătute şi amestecăm aceste două produse. Adăugăm apoi jeleul, smântâna, şi la final albuşurile. 

Pentru a monta acum acest tiramisu vom folosi o bază de tort şi un inel. Adăugăm un disc din baza noastră pe care am copt-o anterior şi îl înmuiăm uşor cu acest sirop de cafea. Adăugăm un strat de cremă de mascarpone. Punem al doilea pandişpan. Acest disc va fi înmuiat mult mai mult. Încă un strat de cremă de mascarpone. Şi ultimul disc de pandişpan. Şi din nou sirop de cafea. Îl terminăm cu ultimul strat de cremă de mascarpone. Îl putem lăsa la frigider timp de 3 ore. Şi îl pudrăm cu cacao. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Reţete » Cum să faci tiramisu fără să foloseşti pişcoturi. Reţeta simplă care nu va da greș