Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Șocant! Drama înmulțită cu doi!

Mihaela are 27 de ani. Alina, 30. Sunt două surori din Bacău, frumoase ca două flori care împart aceeaşi suferinţă. Sunt condamnate de o boală degenerativă, care le macină fiecare muşchi şi riscă să le atace şi inima.

de Redactia Observator

la 06.06.2014 , 19:53

Mihaela are 27 de ani. Alina, 30. Sunt două surori din Bacău, frumoase ca două flori care împart aceeaşi suferinţă. Sunt condamnate de o boală degenerativă, care le macină fiecare muşchi şi riscă să le atace şi inima. 

Medicii români nu le pot trata decât cu vitamine şi kinetoterapie, însă chinezii le-ar putea ajuta cu un tratament cu celule stem. Tratamentul costă însă 60.000 de euro, o avere, pentru tatăl lor care le întreţine dintr-un salariu de lăcătuş.

E drama lor de fiecare zi. Cunosc bine senzaţia că le fuge pământul de sub picioare. La propriu. Luptă amândouă cu o boală cumplită, rară şi considerată fără leac - Ataxia Friedreich - care le distruge muşchii şi le face să-şi piardă echilibrul.

Vezi și

" Oamenii normali ar trebui să ţină cont că normalitatea care o au e de fapt bogăţia de pe lume", spune Alina.

Mihaela s-a îmbolnăvit în şcoala generală. Apoi, sora ei, Alina, mai mare cu trei ani, a fost lovită de aceeaşi suferinţă.

Acceptarea a însemnat o luptă cu zâmbetul pe buze. Mihaela a terminat facultatea de litere, iar Alina, a urmat biologia, în speranţa că va găsi o informaţie salvatoare, despre boala lor. Singura speranţă a venit din China, de la o clinică specializată în transplant de celule stem.

 Însumat ar fi vorba de 60.000 de euro, pentru amândouă. Deocamdată această sumă există doar în vis, pentru cele două surori crescute doar de tată. Dar fetele ştiu că poate deveni realitate, cu ajutorul celor din jur. De aceea trăiesc cu ochii minţii clipa în care se vor însănătoşi.

Mihaela vrea să devină profesoară. Chiar dacă e o adevărata aventură să iasă din casă se duce la biblioteca din oraş şi îi ajută pe cei mici la teme.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Șocant! Drama înmulțită cu doi!