Antena Meniu Search
x

Operele lui Constantin Brâncuși, expuse virtual la muzeu

Sute de oameni s-au bucurat de imaginile virtuale, la fel şi Irina Rimes, cântăreaţa care a stârnit numeroase controverse după numirea ca ambasadoare a marelui artist. Ea şi-a îndemnat fanii să meargă să vadă operele.

De Redactia Observator la 20.02.2020, 10:58
Vezi și
  • Sute de oameni s-au adunat în faţa Muzeului de Artă să vadă operele
  • Irina Rimes a fost denumită ambasadoarea marelui artist

Sute de oameni s-au bucurat de imaginile virtuale, la fel şi Irina Rimes, cântăreaţa care a stârnit numeroase controverse după numirea ca ambasadoare a marelui artist. Ea şi-a îndemnat fanii să meargă să vadă operele.

Cu umbrele la îndemână, sute de oameni s-au adunat în faţa Muzeului de Artă, pentru a admira operele lui Constantin Brâncuşi. Un spectacol de lumină, culoare, artă şi tehnologie. Sculpturile celebre au fost prezentate sub forma unor holograme 3D.

Două generaţii care şi-au dat mâna pentru a-l celebra pe cel care a revoluţionat lumea artei. Printre spectatori s-au numărat şi mulţi fani ai Irinei Rimes. Artista, aleasă să promoveze operele sculptorului, a deschis seria discursurilor cu un îndemn către tineri.

Irina Rimes: Eu as putea sa invat o viata despre Brancusi si sa ii indemn pe tinerii din generatia mea si din generatiile mai mici sa invete odata cu mine. Nu indraznesc si nu imi permit sa analizez opera lui Constantin Brancusi, dar imi permit sa o simt.

Irina Rimes a trecut apoi de la sfaturi la. exerciţii de imaginaţie. A găsit mai multe semnificaţii pentru Coloana Infinitului.

Irina Rimes: Ma uit in sus si vad o scara. O scara ce urca spre cer. Si imi imaginez asa cu mintea mea ca aceasta scara este arta. Ma uit la coloana ca un copil care vede o excrescenta uriasa a pamantului. Ma uit si ma iau fiorii.

Prezent la eveniment, premierul Ludovic Orban s-a arătat mulţumit de felul în care Irina Rimes îl promovează pe Constantin Brâncuşi.

Ludovic Orban: Principala idee a fost de a starni interesul si catre publicul tanar. Sunt convins ca foarte multi tineri au urmarit aceste dezbateri pro si contra tocmai datorita acestei alegeri.

Artista i-a sfătuit pe tineri să meargă să vadă operele expuse în ţară sau în străinătate. Cele mai multe sunt răspândite în marile muzee ale lumii.

Michele Ramis, ambasadorul Frantei in Romania: Brancusi nu este doar un sculptor unic. Este, de asemenea, pentru noi, francezii si romanii, o punte de legatura intre popoarele noastre. Iar atelierul, situat vizavi de Muzeul Pompidou, este o emblema franco-romana din inima Parisului.

Muzeul Naţional de Artă le-a oferit vizitatorilor acces gratuit toată ziua şi i-a întâmpinat cu sculpturi din perioada de tinereţe a lui Brâncuşi. A lipsit însă statuia pe care toată lumea dorea să o vadă: Cuminţenia pământului.

Statul a renunţat de doi ani la planurile de a expune opera. Motivul? Nu s-au găsit bani pentru a plăti prima de asigurare de.2000 de euro pe lună!

Bogdan Grabowski, avocatul proprietarilor "Cuminţeniei pământului": Din octombrie 2019, până în februarie 2020 a fost expusă în cadrul expoziţiei Europalia, la Bruxelles.

La Bruxelles, statuia a avut mai mult succes. Potrivit ambasadei Belgiei, expoziţia cu operele lui Brâncuşi a atras aproape 120.000 de vizitatori.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Operele lui Constantin Brâncuși, expuse virtual la muzeu

Breaking News

Apartamente distruse și mașini avariate. Explozie puternică la Suceava

Apartamente distruse și mașini avariate. Explozie puternică la Suceava