Antena Meniu Search
x

Opt copii din Constanța luați de poliție cu duba, din curtea școlii, și amendați

Opt copii din Constanța au fost luați de poliție cu duba, din curtea școlii, și amendați. Copiii au fost duși la secție și țnuți acolo două ore, fără ca vrun părinte să fie chemat.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 04.10.2020, 17:03

8 copii din Constanța
Polițiștii i-au urcat în dubă pe cei opt copii și i-au dus la secție - Facebook
  • Părinții copiilor vor da în judecată agenții de poliție.
  • Polițiștii spun că au intervenit după mai multe apeluri primite la 112.

Vineri, 2 octombrie a.c., câțiva elevi de clasa a IX-a au fost amendați pentru că stăteau în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 29 din Municipiul Constanța. Elevii de liceu au petrecut ziua jucând fotbal și baschet pe terenul de sport din curtea unității de învățământ.

"Este absurd ca niște copii să fie sancționați pentru că se jucau în curtea școlii. Terenurile de sport sunt singurele spații sigure unde elevii se pot juca în siguranță. Vrem să promovăm sportul și o viață sănătoasă, dar avem lacătul pus pe curțile școlilor sau amendăm elevii pentru că se joacă.", spune Andreea-Sabina Spătariu, președintele Asociației Eelevilor Constanța.

Poliția Constanța precizează că la nivelul Secției 2 Poliție au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locuitorilor. Astfel, vineri seară, polițiștii au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care erau în curtea școlii la care se refereau sesizările.

Polițiștii spun că i-au înștiințat pe tineri că vor fi conduși la sediul poliției pentru legitimare și luarea de măsuri legale. Fiecare tânăr a primit o amendă de 250 de lei, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale, în școală, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Părințiicelor opt minori au anunțat că vor contesta menzile și vor da în judecată agenții de poliție, pentru abuz în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Opt copii din Constanța luați de poliție cu duba, din curtea școlii, și amendați