Antena Meniu Search
x

Video Ora de iarnă 2022. Care sunt efectele după ce dăm toţi ceasurile cu o oră în urmă

În acest weekend, ne dăm cu toţii ceasurile cu o oră în urmă. Asta ne aduce o noapte mai lungă, ceea ce, pentru unii, poate fi un motiv real de bucurie. Pentru alţii, însă, acomodarea la noul program poate fi una dificilă

de Redactia Observator

la 29.10.2022, 08:53

România trece la ora de iarnă
România trece la ora de iarnă - Shutterstock

 Trecerea de la ora de vară la ora de iarnă tinde să ne facă să credem că ne vom odihni mai mult fiindcă noaptea va fi mai lungă.

În realitate însă, medicii spun că vom simţi mult mai multă oboseală şi vom fi mai stresaţi, cel puţin în primele zile după ce se va face această schimbare. 

Cum resimţim trecerea la ora de iarnă

Tocmai din cauza stării de oboseală accentuată vom avea tendinţa să consumăm mai multe băuturi energizante cu multe zaharuri sau cafea, lucru care de asemenea, ne va da organismul peste cap.

Pe acelaşi subiect

Cel mai greu se vor acomoda cu aceste schimbări copiii pentru că nu înţeleg prea bine despre ce este vorba, dar şi bătrânii care au diverse probleme de sănătate, iar stările de rău li se pot accentua din cauza acestei schimbări de oră

Creşte, de asemenea, predispoziţia pentru infarct. Câteva zile ar trebui să fim foarte atenţi şi grijulii cu starea noastră de sănătate. De altfel, fiind vorba despre o noapte mai lungă, există posibilitatea ca starea de anxietate să se accentueze şi ea şi la fel şi stările depresive. Ar trebui să fim atenţi la cei care au astfel de probleme. 

Din cauza acestor probleme care apar atunci când schimbăm ora, s-a luat decizia la nivelul Uniunii Europene ca ţările care doresc să elimine această schimbare de oră să o poată face. În România, pentru moment, această decizie nu a fost adoptată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Ora de iarnă 2022. Care sunt efectele după ce dăm toţi ceasurile cu o oră în urmă