Antena Meniu Search
x

Ordonanța 4, amenzi uriașe pentru persoanele care nu respectă izolarea

Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimilor zeci de ani. Pentru că asta o cere situaţia în care ne aflăm. 

de Redactia Observator

la 30.03.2020, 12:10

Vezi și

Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimilor zeci de ani. Pentru că asta o cere situaţia în care ne aflăm. 

Singura veste bună a venit pentru pensionari. De azi, pot ieşi din case şi în afara intervalului 11 -13. Însă numai pentru vizite la medic şi doar cu declaraţie pe proprie răspundere. De asemenea, pot ieşi între orele 20.00 şi 21.00 ca să plimbe animalele de companie. De data aceasta fără declaraţie.

Amenzile pentru pers fizice care nu respectă ordonanţele militare se măresc şi vor avea următoarele valori: minim 2000 de lei şi maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 şi maxim 5000 de lei.

Amenda minimă pt pers juridice care nu respectă ordonanţele militare se măreşte de la 1.000 de lei cât este în prezent, până la 10.000 de lei. Maximul ramane stabilit la 70.000 de lei.

Şi încălcarea izolării la domiciliu va fi costisitoare. Cei care sunt în izolare la domiciliu, identificaţi şi verificaţi ca atare, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină cu condiţia în care, obligatoriu, vor suporta toate cheltuielile care implică această carantinare.

Cei care părăsesc centrele de carantină vor fi amendaţi şi aduşi la loc, pentru încă 14 zile. Fiecare zi de cazare îi va costa 230 de lei.

În perioada stării de urgenţă, preţurile la energie electrică şi termină, la gaze naturale alimentarea cu apă, salubritate şi carburanţi nu mai pot fi majorate. peste nivelul practicat astăzi, la data publicării aceste ord militare. Interdicţia privind circulaţia persoanelor într-un grup mai mare de 3 se aplică exclusiv circulaţiei pietonale.

O altă prevedere a ordonaţei îi vizează pe medici. Cei ce refuză să trateze pacienţii pot ajunge la închisoare.

Orice pacient poate fi suspectat de a fi COVID pozitiv, chiar dacă nu există testarea la nivelul unităţii de primiri urgenţe, motiv pentru care personalul medical trebuie să se protejeze corespunzător.

Pe durata stării de urgenţă, personalul medical nu poate nici refuza detaşarea în alte spitale. Serviciile de ambulanţă trec în subordinea şefilor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ordonanța 4, amenzi uriașe pentru persoanele care nu respectă izolarea