Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Organele unui barbat 68 de ani aflat in moarte cerebrala au salvat trei vieti

Trei oameni au acum sansa la o viata normala multumita unui barbat de 68 de ani din Deva, aflat in moarte cerebrala dupa ce a fost ranit intr-un accident rutier. Familia lui a fost de acord sa-i doneze organele, asa ca ficatul si rinichii barbatului urmeaza sa fie transplantati altor pacienti, care aveau nevoie disperata de o noua sansa.

de Redactia Observator

la 09.04.2013 , 16:36

A fost o premiera pentru medicii de la Spitalul Judetean din Deva. Prima operatie de prelevare de organe pe care au facut-o a fost un succes.

Donatorul este un barbat de 68 de ani. A fost ranit intr-un accident rutier, iar medicii si-au dat seama ca, din pacate, nu mai pot face nimic pentru el. Sotia, copiii si nepotii barbatului s-au gandit ca vor trece mai usor peste durerea pierderii daca isi vor da acordul ca organele sa-i fie prelevate si, astfel, sa le dea altora o sansa la viata.

Vezi și

Rinichii au fost transportati cu ambulanta la o clinica din Cluj. Aici, doi barbati de 35 si 37 de ani, unul din Intorsura Buzaului, celalalt din Bucuresti, au primit vestea pe care o asteptau de aproape doi ani.

Ambele operatii de transplant sunt programate chiar astazi. Ficatul prelevat de la barbatul din Deva a ajuns la Bucuresti si va fi, de asemenea, transplantat unui pacient.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Organele unui barbat 68 de ani aflat in moarte cerebrala au salvat trei vieti