Antena Meniu Search
x

Pe Otopeni se instalează porţi electronice care citesc paşapoartele

Cea mai importantă intrare în ţară ajunge, în sfârşit, în rândul marilor aeroporturi ale lumii. În câteva săptămâni, la Otopeni vor apărea porţi electronice, unde fiecare pasager îşi va scana singur paşaportul, în nici 10 secunde. Călătorii vor evita astfel cozile din faţa poliţiştilor de frontieră.

de Redactia Observator

la 09.05.2019, 21:07

Vezi și

Cea mai importantă intrare în ţară ajunge, în sfârşit, în rândul marilor aeroporturi ale lumii. În câteva săptămâni, la Otopeni vor apărea porţi electronice, unde fiecare pasager îşi va scana singur paşaportul, în nici 10 secunde. Călătorii vor evita astfel cozile din faţa poliţiştilor de frontieră. Însă proiectul, deocamdată unul pilot, nu rezolvă problemele mai grave, care au pus aeroportul Henri Coandă pe locul 4 în topul celor mai proaste din lume.

Din iunie, pasagerii Aeroportului Henri Coandă vor fi întâmpinaţi la controlul vamal de 6 porţi electronice.

Pe Otopeni se instalează un sistem adoptat deja în Marea Britanie, Germania, Australia sau Noua Zeelandă 

Odată ajunşi acolo, trebuie să scanaţi paşaportul deschis la pagina care conţine cipul, în timp ce o cameră video vă scanează trăsăturile.

Acestea sunt comparate apoi cu datele biometrice din paşaport. Dacă totul este în regulă, vi se permite trecerea.

E un sistem adoptat deja de Marea Britanie, Germania, Australia sau Noua Zeelandă, prin care călătorii scutesc chiar şi zeci de minute de aşteptare. 

De acest sistem se pot bucura însă doar cei care deţin un paşaport electronic. Cei care călătoresc cu buletinul sau cu un paşaport simplu temporar vor fi nevoiţi să prezinte actele tot la ghişeu.

Pe Otopeni încă nu avem numărul minim necesar de cărucioare pentru bagaje

Dar, în timp, autorităţile vor să extindă tehnica recunoaşterii faciale în tot aeroportul, pentru a-i depista astfel pe suspecţii de terorism. 

Mai este puţin şi toate camerele din aeroport vor şti cine este în orice colţ al terminalului. După ce softul de recunoaştere facială va fi implementat, camerele vor scana faţa în mai puţin de o secundă, iar autorităţile vor şti că sunt aici şi va fi util mai ales în cazul persoanelor urmărite internaţional. 

Dar până la tehnologia de top, ne lipsesc dotări minime, cum ar fi cărucioarele pentru bagaje.

Joi, reporterii Observator nu au găsit niciunul, nici la Sosiri, nici la Plecări. Multe ar fi fost furate, altele s-au rupt pur şi simplu. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Otopeni, locul patru în topul celor mai proaste aeroporturi din lume

Pasagerilor ar trebui să le vină în ajutor benzile rulante pentru bagaje, însă nici ele nu funcţionează de multe ori. Iar căile de rulare ale avioanelor arată dezolant, după ce gropile care tăiau roţile aeronavelor au fost peticite. 

Cel mai mare aeroport din ţară a fost tranzitat, anul trecut, de aproape 14 milioane de pasageri, cu un milion mai mult faţă de 2017.

Chiar şi aşa, Aeroportul Otopeni ocupă locul 4 în topul celor mai proaste aeroporturi din lume. Specialiştii Air Help au luat în calcul calitatea serviciilor, întârzierile şi experienţa pasagerilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Pe Otopeni se instalează porţi electronice care citesc paşapoartele