Antena Meniu Search
x

(P) Pași pe care să îi urmezi pentru a alege sacouri bărbați care să ți se potrivească perfect

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 15:42

Pași pe care să îi urmezi pentru a alege sacouri bărbați care să ți se potrivească perfect

Un sacou nu poate lipsi din garderoba unui bărbat elegant. Este o piesă esențială și, la fel ca și o cămașă, trebuie ales cu grijă. Nu este o sarcină ușoară să găsim sacouri bărbați care să se potrivească perfect corpului nostru, iar cele realizate la comandă pot fi destul de costisitoare. Există, însă, câțiva pași pe care îi poți urma pentru a îți ușura misiunea și a găsi rapid sacoul potrivit pentru tine.

Umerii

În primul rând, sacoul trebuie să se potrivească perfect pe umeri și să cadă drept, fără a se încreți la cusătură, ceea ce înseamnă că este prea mare pentru tine sau să te tragă de spate dacă este prea strâmt. Pentru a fi siguri că este de dimensiunea dumneavostră, asigurați-vă că cusătura mânecii este chiar acolo unde clavicula și umărul se întâlnesc. Acesta este primul pas în alegerea de sacouri bărbați.

Mânecile

Odată ce ați verificat că mânecile pornesc din locul corect, acestea ar trebui să cadă direct până la încheietura mâinii, permițând ca aproximativ 2 cm din manșeta cămășii să iasă în exterior. Manșonul trebuie să fie strâns de braț, dar întotdeauna să fie suficient de lărguț pentru a favoriza mișcarea. Dacă este prea strâns, nu veți putea îndoi brațul confortabil. Este foarte important când alegeți sacouri bărbați să țineți cont de acest aspect.

Gâtul

Gulerul sacoului și cămașa trebuie să se potrivească perfect. Dacă există un decalaj între ele, înseamnă fie că cămașa nu este potrivită, fie că sacoul nu este de mărimea ta. Gulerul cămășii, ca și mânecile, trebuie să iasă în jur de 2 cm pentru a fi purtată corespunzător.

Reverele

Există mai multe tipuri de revere: crestate, cu vârfuri sau rotunjite. Toate trebuie să se întindă pe pieptul nostru, fără să se ridice, chiar și cu sacoul descheiat. Altfel, nu purtăm mărimea noastră potrivită. Trebuie să rețineți că cu cât reverul este mai continuu, cu atât sacoul este mai formal. Astfel, acele sacouri bărbați cu rever cu crestături sunt cele mai casual, reverele cu vârf ascuțit sunt potrivite pentru ocazii mai formale, iar acele sacouri bărbați cu revere rotunjite și rând dublu de nasturi, cele mai formale, sunt sacouri bărbați pentru smoching. Un alt aspect pe care ar trebui să-l evaluezi este lățimea reverului, care ar trebui să fie în contrast cu lățimea spatelui. Pentru spate lat, rever îngust și, pentru spate îngust, rever larg, dar nu trebuie să depășească niciodată jumătatea distanței dintre gât și umăr.

Nasturii

Nasturii unui sacou sunt și ei importanți. Poate fi vorba despre unul, doi sau trei nasturi, iar cu cât mai mulți nasturi, cu atât este mai formal sacoul. Nasturul central va fi mereu plasat ușor deasupra deasupra taliei și va rămâne mereu încheiat, mai puțin atunci când stați jos.

Lungimea

Lungimea pentru sacouri bărbați este, în mod normal, jumătate din înălțimea totală a bărbatului, fără a pune la socoteală capul. Cu alte cuvinte, trebuie să ajungă exact unde începe degetul mare, dacă țineți mâinil pe lângă corp. Cu toate acestea, dacă nasturele principal este în poziție, dacă vă întindeți brațele aproape de corp și puteți prinde lungimea sacoului, va fi suficient să verificați dacă este adecvat.

Despicăturile din spate

Unele sacouri bărbați pot avea două deschizături laterale, una centrală sau pot să lipsească cu desăvârșire. În cazul acelor sacouri bărbați cu două despicături, veți avea mai multă libertate de mișcare și puteți ține mâinile în buzunare fără ca sacoul să se încrețească. Aceste tipuri de sacouri bărbați sunt recomandate domnilor mai robuști, solizi, deoarece liniile verticale create de cele două deschideri rafinează figura. Despicătura centrală este cea mai populară și, în general, arată bine pe toate tipurile de corp, dar nu veți mai fi neapărat la fel de confortabil. În cele din urmă, sacourile fără despicături scot în evidență spatele și îl fac să arate impecabil. Sunt recomandate pentru situații foarte formale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » (P) Pași pe care să îi urmezi pentru a alege sacouri bărbați care să ți se potrivească perfect