Antena Meniu Search
x

(P) Trei metode de a reechilibra organismul pentru un plus de energie

În zilele noastre, să ai grijă de minte și de corp a devenit o nevoie fundamentală. Din nefericire, mediul în care trăim poate avea un impact dăunător asupra sănătății noastre psihice, morale și fizice. Iar trecerea la un nou anotimp poate fi un exemplu, pentru că este de obicei asociată cu o stare de oboseală profundă.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 13:49

3 metode de a reechilibra organismul pentru un plus de energie
3 metode de a reechilibra organismul pentru un plus de energie - Pexels

Aceste dificultăți sunt normale, pentru că metabolismul trebuie să se adapteze la noua perioadă. Iată mai jos cum îți poți reechilibra organismul pentru un plus de energie în sezonul de primăvară. 

Fă din mâncare medicament și nu invers

Să mănânci înseamnă să-ți îngrijești corpul, dar și mintea. Unele alimente pe care le consumăm au o funcție benefică pentru organism, ne permit să ne dezvoltăm, să ne mișcăm și să gândim, permit creierului nostru să funcționeze, să simtă plăcere și uneori chiar confort. Altele pot avea un impact negativ. O dietă variată și echilibrată este una dintre cheile sănătății fizice și psihice. Odată cu primăvara revin pe tarabe legumele timpurii, care îți pot oferi necesarul de vitamine și minerale. Bea un pahar de suc de legume în fiecare dimineață. Poți combina fenicul cu castraveți, spanac și măr ori spanac, ananas și lămâie. Include în alimentație cât mai multe superalimente, care conțin vitamine pentru imunitate, precum:

  • fructele de goji, bogate în vitamina C, betacaroten și calciu
  • semințele de in, soia și chia, bogate în acizi grași Omega-3
  • usturoiul, o sursă bună de magneziu, potasiu, calciu, vitamine
  • ghimbirul, care stimulează digestia și limitează inflamația și durerea
  • pătrunjelul, care are proprietăți diuretice, ajută la eliminarea toxinelor și conține quercitină, un produs cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii
  • turmericul, cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante
  • alge, precum spirulina și chlorella, care au proprietăți antivirale, antiinflamatorii, anticancer.

Optează pentru suplimente alimentare, care te pot ajuta să fii rapid în formă maximă

Suplimentele alimentare sunt o sursă concentrată de nutrienți. Acestea completează o alimentație variată și echilibrată, pentru a da un mic impuls organismului. Astfel, pentru a combate scăderea nivelului de energie fizică și psihică, poți alege suplimente alimentare ce conțin vitamina C, care este imunostimulatoare și antiinfecțioasă, vitamina D, contra oboselii musculare și depresiei sezoniere, și vitaminele B1, B2, B5 și B12, contra stresului și oboselii fizice și nervoase. De exemplu, acest kit de echilibru te poate ajuta să ai grijă de mintea și de corpul tău în același timp, cu o formulă unică. Combină magneziul cu silimarina, fosfolipide și vitamina C pentru echilibrarea stării de spirit, limitarea oboselii și susținerea sănătății ficatului. 

Ai grijă de tine prin activitate fizică

Beneficiile activității fizice pentru sănătate sunt cunoscute. Dacă practici deja un sport, este foarte bine, totuși, aceasta nu este o condiție pentru a fi sănătos, a-ți menține greutatea în limite normale, a combate riscul de instalare a kilogramelor în plus. Ideea nu este să fii sedentar, ci să practici regulat orice tip de activitate fizică îți face plăcere. Sportul și alte tipuri de activitate fizică se pot completa foarte bine, fiecare urmând să-și găsească propriul ritmul și program, în funcție de dorințe și posibilități. Activitatea fizică nu te ajută numai să îți menții mușchii și oasele într-o formă bună, ci și funcțiile vitale, să-ți limpezești mintea și să înveți să te reconectezi cu propriul corp. Iată câteva idei de activități fizice zilnice:

  • Fă o sesiune de stretching, de cinci minute, în fiecare dimineață, înainte de a începe munca
  • Mergi pe jos la piață, duminica, dacă nu ai multe cumpărături de făcut
  • Plimbă-te în timpul unei conversații telefonice în loc să stai
  • Coboară cu o stație înainte de casă și încheie-ți călătoria pe jos
  • Ieși la prânz în parcul din apropiere 
  • Urcă pe scări în loc să iei liftul
  • Plimbă-te, dacă este posibil, după masa de prânz sau cină. 

In plus, practică orice sport îți face plăcere, indiferent de nivelul de intensitate, dar în mod regulat.

Corpul este singurul lucru pe care îl deții cu adevărat. Să te simți bine în pielea ta poate fi uneori dificil, dar, cu metodele de mai sus, vei putea să îți reechilibrezi rapid organismul, pentru un plus de energie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » (P) Trei metode de a reechilibra organismul pentru un plus de energie