Antena Meniu Search
x

Circa 1.000 de pacienți testați pozitiv la coronavirus s-au externat pe propria răspundere, în ultima zi în care s-a permis acest lucru

Este ultima zi în care pacienţii COVID se pot externa la cerere. Astăzi, 972 de persoane testate pozitiv au ieşit din spitale, unele dintre ele împotriva recomandării medicilor. De mâine intră în vigoare legea carantinei şi izolării, care dă puteri sporite medicilor. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 20.07.2020, 20:37

Vezi și
  • De marți intră în vigoare Legea carantinei și izolării, care prevede ca pacienții testați pozitiv să stea minim 48 de ore în spitale.

Vorbim de date măsurate doar până la orele prâzului, aşa că nu este exclus ca cifra zilei să fie mai mare, iar totalul să depăşească poate chiar 1000 de cazuri.

Vorbim de pacienţi care ar putea transmite virusul mai departe şi pe care medicii nu au avut nicio bază legală să îi reţină în spital după ce CCR a decis că internarea obligatorie în baza unui ordin de ministru nu este constituţională şi în felul acesta s-a făcut loc unui vid legislativ care le-a permis celor infectaţi să plece din spitale doar în baza unei cerei.

Noua lege va limita această posibilitate, medicii vor putea interna pentru 48 de ore pacienţii, se va face o analiză a fiecărui caz, iar prin Direcţiile de Sănătate Publică se va decide dacă se impune izolarea la domiciliu sau prelungirea duratei de internare.

Cei care sunt prinşi că încalcă izolarea, vor ajunge în carantină, alături de cei care se întorc în ţară din aşa numitele zone roşii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Circa 1.000 de pacienți testați pozitiv la coronavirus s-au externat pe propria răspundere, în ultima zi în care s-a permis acest lucru