Antena Meniu Search
x

Video Pacienţii unui dispensar din Gorj, trataţi în centrul de promovare turistică, de teama cutremurelor. Un nou seism, de 3,2, a avut loc azi

Oltenia continuă să "tremure" şi la două săptămâni de la cele două seisme de magnitudine peste 5. Un nou cutremur de 3,2 a avut loc în această dimineaţă în judeţul Gorj, epicentrul a sute de seisme şi nu mai puţin de 1.000 de replici. Toate acestea au şubrezit, treptat, clădirile vechi din zonă. Este şi cazul unui dispensar comunal care a fost mutat în centrul de promovare turistică, pentru că vechea clădire risca să se prăbuşească. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 28.02.2023, 13:48

Vezi și

Este vorba despre o clădire veche de peste 100 de ani, degradată, printr-un acoperiş prin care plouă şi cu pereţi de pe care se desprinde cu uşurinţă tencuiala. Pentru că suntem în plin val de cutremure, care nu par să se oprească, vorbim deja de aproximativ 1.200 de seisme care au avut loc în judeţul Gorj în ultimele două săptămâni.

Autorităţile au luat decizia ca cele două cabinete medicale care funcţionau în această clădire să fie mutate, pentru ca atât pacienţii, cât şi cadrele medicale să fie în siguranţă. Dispensarul a fost mutat provizoriu în centrul de informare turistică din localitate, e o clădire realizată în urmă cu 10 ani dar care nu a fost niciodată folosită pentru că nu sunt obiective turistice în zonă. A stat închisă, iar acum atât pacienţii, cât şi medicii şi asistentele, au parte acolo de condiţii mai bune. Sunt aproximativ 1.400 de pacienţi care vin aici pentru consultaţii şi reţete, a transmis reporterul Observator Diana Speretoiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Pacienţii unui dispensar din Gorj, trataţi în centrul de promovare turistică, de teama cutremurelor. Un nou seism, de 3,2, a avut loc azi