Antena Meniu Search
x

Video Peste 600 de replici după cutremurul din Gorj. Un nou seism, de magnitudine mică, s-a înregistrat azi în Oltenia

Imagini apocaliptice cu stoluri uriaşe de păsări care zboară haotic sau câini agitaţi ce par a prevesti nenorocirile au tot apărut în urma cutremurelor din Turcia, dar şi de la noi, din Oltenia. Celebra cioară Cronco, devenită animalul de companie al unui cuplu din Târgu Jiu ar fi fost şi ea neliniştită înainte de seismele din Gorj. În urmă cu puţin timp, un nou seism, de magnitudine mică, s-a înregistrat în Oltenia.  

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 18.02.2023, 20:26

Vezi și

La Târgu Jiu, cu puţin timp înainte ca pământul să fie zguduit de cutremurul de 5,7 grade, cerul s-a umplut de ciori, ca într-un film regizat de Hitchcock. Se spune că păsările ar prevesti nenorocirea. Dacă e mit sau realitate, nu ştim. Însă Cronco, celebra cioara de la Târgu Jiu, ar fi dat semne că ceva e în neregulă înainte de seism.

Miti Modoran, proprietar: Simt cu câteva minute, ore sau cu câteva zile înainte de a se întâmpla. Ieri, şi-a dat seama cu o oră înainte. A început să zboare prin casă, dar n-a încercat să iasă pe geam. Ne-am atenţionat prietenii şi, într-adevăr, peste o oră s-a întâmplat, dar n-a fost la fel de intens.

Legătura dintre simţurile animalelor şi cutremure

La fel s-a comportat şi la replicile puternice, de peste 4 grade. Deşi niciodată nu e agitată, pasărea a început să zboare haotic. Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere.

Pe acelaşi subiect

Simona: Practic prevestea ceva. S-a lovit în geam deoarece încerca să scape.

Şi în Haţeg, în urmă cu patru zile, un câine a fost surprins de camere cum stă liniştit, apoi, cu doar câteva secunde înainte să înceapă cutremurul, începe să latre şi se îndreaptă către uşă, speriat. Mai multe păsări au fost surprinse zburând haotic şi în Turcia, înainte de cutremurul devastator. 

Miti Modoran, proprietar: Am găsit o ştire din Turcia, cu păsările de acolo, înainte de cutremur şi am făcut legătura între Cronco şi păsările de acolo şi mi-am dat seama că, totuşi, e ceva.

Zeci de animale au fost salvate din ruine, după seismele devastatoare din Turcia şi Siria. 

Radu Bracaci, medic veterinar: Animăluţele au un simţ aparte. Păsările sunt cele care chiar simt cu mult timp înainte faţă de celelalte animale, dar, în general, toate simt. 

Peste 600 de replici a avut cutremurul din Oltenia, cu epicentrul în Gorj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Peste 600 de replici după cutremurul din Gorj. Un nou seism, de magnitudine mică, s-a înregistrat azi în Oltenia