Antena Meniu Search
x

Video Două școli și o sală de sport, avariate în urma cutremurelor, vor fi demolate în Gorj. Grav afectate sunt și zeci de biserici

Două școli și o sală de sport vor fi demolate, în Gorj, și refăcute de la zero. Clădirile au avut de suferit în urma cutremurelor din ultimele două săptămâni și nu mai puteau fi consolidate. Grav afectate sunt și zeci de biserici.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 28.02.2023, 08:29

Vezi și

Vorbim, în total, de 121 de clădiri care au fost afectate serios de cutremurele care au avut loc în Gorj, în această lună. Dintre acestea, 27 sunt unități de învățământ și 25, biserici. Pentru două școli și o sala de sport din localitățile Runcu și Arcani, experții au recomandat demolarea.

În locul lor, vor fi făcute alte clădiri de la zero. Până atunci, elevii vor fi mutați în alte unități. În total, 51,4 milioane de lei a alocat Guvernul, în primă fază, pentru reconstruirea sau consolidarea unităților de învățământ. Acestea sunt în Târgu Jiu, Runcu, Arcani, Tismana, Lelești și Stănești.

În Arcani, au fost grav afectate și două biserici. Pentru că riscul de prăbușire este iminent, accesul a fost restricționat și slujbele în interior suspendate până se va stabili soarta lăcașurilor de cult. Circa 1200 de replici s-au înregistrat după cutremurul de 5,7 grade din 14 februarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Două școli și o sală de sport, avariate în urma cutremurelor, vor fi demolate în Gorj. Grav afectate sunt și zeci de biserici