Antena Meniu Search
x

"Pacientul zero" de la Gerota spune că a luat coronavirus din România

Fostul ofiţer MAI de la Spitalul Gerota, bănuit că a infectat zeci de persoane și cadre medicale cu coronavirus, se consideră nevinovat și, spune el, ar fi luat boala din România, nu din Israel.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.05.2020, 16:01

"Pacientul zero" de la Gerota spune că a luat coronavirus în România
"Pacientul zero" de la Gerota spune că a luat coronavirus în România - Observator.tv
  • Zeci de cadre medicale şi membri ai familiei sale au fost infectate de fostul ofiţer MAI.
  • Bărbatul a mințit în legătură cu o călătorie pe care a făcut-o în Israel.

Pacientul 17 de la Spitalul Gerota le-a spus anchetatorilor că el se consideră nevinovat şi crede că s-a infectat cu Covid-19 în România, potrivit unor surse judiciare.

Zeci de medici şi membri ai familiei sale au fost infectate de fostul ofiţer MAI. Spitalul Gerota a fost în carantină din cauza numărului mare de bolnavi infectaţi cu noul coronavirus. La începutul lunii aprilie a fost ridicată măsura.

A fost deschis şi un dosar penal la Parchetul General.

Oficialii Spitalului Gerota, care aparţine Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au transmis, în luna martie, clarificări cu privire la pacientul care a fost diagnosticat cu coronavirus, precizând că ofiţerul a semnat, la internarea în spital, un formular în care anunţa că nu a călătorit în străinătate.

Nelu Lupu i-a mințit pe toți, până a fost prea târziu

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, fost șef în Poliție, a mințit cu nerușinare că a călătorit în zone expuse riscului, până a fost prea târziu. Jurnaliștii au aflat detalii la fel de controversate și din trecutul lui.

„Pacientul 17” se numește Nelu Lupu. A fost comisar șef și fost adjunct al Poliției Capitalei și a fost „retras” de Petre Tobă, în urma unui scandal. După acel incident, Nelu Lupu a fost trecut în rezervă și a devenit colaborator al ADP Sector 4.

Jurnalist.ro, care a dezvăluit identitatea „Pacientului 17”, a aflat și că omul a mințit cu nerușinare legat de istoricul deplasărilor sale.

Internat pe 5 martie la Spitalul de Urgenta "Dimitrie Gerota" din Bucuresti, avand o simptomatologie total diferita fata de definitia de caz pentru pacientii infectati cu noul coronavirus, bărbatul a susținut, în mod fals, că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate cu risc maxim.

La cateva zile dupa internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonara foarte agresiva, fapt ce i-a determinat pe medicii care il aveau in observatie sa solicite, luni, efectuarea testului pentru COVID - 19. În urma confirmării pozitive cu coronavirus, s-a descoperit și că pacientul fusese în Israel.

Trecutul controversat al „pacientului zero” de la Gerota

În primăvara lui 2015, scrie Jurnalist.ro, o serie de imagini apărute în presă îl prezentau pe Adrian Sârbu mergând fără cătușe, cu un polițist după el, deși figura ca arestat preventiv. A urmat o anchetă a corpului de Control de la Interne, iar vinovați au fost găsiți polițiștii din escortă, dar și adjunctul Politiei Capitalei, Nelu Lupu.

Șeful IGP, Petre Tobă, a dispus sancționarea lui Lupu și a respins cererea acestuia de a rămâne în Poliție după vârsta legală de pensionare.

Astfel, Nelu Lupu a devenit pensionar din 2015, iar anul 2020 l-a prins ca fiind colaborator al ADP Sector 4.

Ce alte funcții a mai deținut Nelu Lupu în Poliție:

2006 – 2010 – Şeful Poliţiei Sectorului 3

2002 – 2006 – Şeful Poliţiei Sectorului 4

2001 – 2002 – Adjunctul Şefului Poliţiei Sectorului 4

1997 – 2001 – Şeful Secţiei 15 Poliţie

1995 – 1997 – Şeful Serviciului Ordine Publică – Secţia 15 Poliţie

1990 – 1995 – Şeful Biroului Ordine Publică – Secţia 15 Poliţie

Cu cine a intrat în contact Nelu Lupu?

Familia. Fiul, nora și nepotul bărbatului de 60 de ani au fost deja confirmați cu noul coronavirus.

ADP Sector 4. Nelu Lupu a împărțit în data de 2 martie la ADP Sector 4 mărțișoare și flori. Conform informațiilor apărute în spațiul public, acesta ar fi intrat în contact cu peste 120 de persoane în cadrul acțiunii. Instituția a fost închisă și s-a făcut dezinfecție.

Spitalul MAI. O femeie de 43 de ani, contact al pacientului de 60 de ani, care a fost internat in Spitalul "Dimitrie Gerota", a fost confirmată și ea cu coronavirus. Femeia este medic gastroenterolog chiar la spitalul MAI.

Primăria Capitalei. Nora bărbatului, gravidă, este angajată în cadrul Direcției Resurse Umane din cadrul Primăriei Capitalei.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » "Pacientul zero" de la Gerota spune că a luat coronavirus din România