Antena Meniu Search
x

Video Până la sfârşitul săptămânii scăpăm de mască pe stradă şi de certificatul verde. Ce alte măsuri de relaxare iau în calcul autorităţile

Până la finalul acestei săptămâni, Guvernul ridică o parte dintre restricţiile impuse de pandemie. Aşadar, vom scăpa de masca pe strada dar şi de certificatul verde. 

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 23:09

Vezi și

Scăderea numărului de infectări zilnice cu coronavirus şi trendul descendent pe care se află gradul de ocupare al secţiilor ATI din spitalele româneşti determină Guvernul să ia primele măsuri de relaxare.

În doar câteva zile se va renunţa la o parte din restricţii. În primul rând nu va mai fi obligatorie purtarea măştii de protecţie în aer liber. Rămâne însă obligatorie în spaţiile închise şi, ca recomandare, în spaţiile deschise care sunt aglomerate.

Se renunţă şi la certificatul verde - nu vom mai avea nevoie de el pentru a intra la mall, la cinematograf, la restaurant sau la teatru şi se vor desfiinţa şi culoarele instalate pentru a separa vaccinaţii şi nevaccinaţii.

Se elimină şi restricţiile de program - dacă acum agenţii economici funcţionează de la 5 dimineaţa până la 10 seara, în curând nu va mai fi impusă nicio restricţie.

Pe acelaşi subiect

Creşte şi capacitatea pentru restaurante, cinematografe, săli de fitness şi de spectacole, de la 30% la 50%. 

Toate aceste măsuri vor fi anunţate mâine de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, miercuri vor fi adoptate în şedinţă de guvern şi se vor aplica de joi.

Ce măsuri de relaxare urmează să anunţe Guvernul

  • renunţare la mască în aer liber;
  • fără restricţii de program la restaurante;
  • fără certificat verde la magazine, mall-uri etc.; 
  • creşterea capacităţii de la 30% la 50%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Până la sfârşitul săptămânii scăpăm de mască pe stradă şi de certificatul verde. Ce alte măsuri de relaxare iau în calcul autorităţile