Antena Meniu Search
x

România renunţă la masca de protecţie în aer liber. Ce alte măsuri de relaxare pregăteşte Guvernul pentru miercuri - surse

Scăderea numărului de infectări zilnice cu coronavirus şi trendul descendent pe care se află gradul de ocupare al secţiilor ATI din spitalele româneşti determină Guvernul să ia primele măsuri de relaxare.

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 18:17

Vezi și

Conform surselor Observator, Guvernul României urmează să anunţe miercuri primele măsuri de relaxare după valul 5 al pandemiei. 

Coaliţia s-a reunit în format restrâns la Guvern pentru a discuta despre situaţiile momentului: războiul din Ucraina, criza din energie şi situaţia pandemică.

Conform surselor citate, românii vor putea renunţa în curând la măştile de protecţie în exterior şi vor putea intra în magazine şi mall-uri fără certificat verde.

Ce măsuri de relaxare urmează să anunţe Guvernul - surse

Pe acelaşi subiect
  • renunţare la mască în aer liber;
  • fără restricţii de program la restaurante;
  • fără certificat verde la magazine, mall-uri etc.; 
  • creşterea capacităţii de la 30% la 50%.

Premierul Nicolae Ciucă anunţa încă de săptămâna trecută că tendinţa descrescătoare va duce cât de curând la relaxări.

"Având în vedere evoluţia situaţiei pandemice, am discutat şi am spus public că urmează să desfăşurăm o analiză după data de 15 februarie la nivelul Ministerului Sănătăţii şi a celorlalte instituţii implicate în gestionarea crizei pandemice. Au avut loc aceste evaluări, este foarte clar că în momentul de faţă în ceea ce priveşte valul 5 am intrat pe o linie descendentă şi am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca în perioada imediat următoare, ţinând cont de faptul că la începutul lunii martie urmează să îşi înceteze efectele hotărârea de guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă şi să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situaţiei concrete", a spus prim-ministrul înaintea şedintei de Guvern de miercuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » România renunţă la masca de protecţie în aer liber. Ce alte măsuri de relaxare pregăteşte Guvernul pentru miercuri - surse