Antena Meniu Search
x

Video Parcări publice transformate în terase pentru a salva barurile și restaurantele din Cluj-Napoca

Într-o perioadă în care toată lumea caută variante pentru supravieţuirea HoReCa, o soluţie inedită vine din Cluj Napoca. Acolo, patronii de baruri şi restaurante şi-ar putea deschide terase în parcările din oraş. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 10.04.2021, 14:15

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

În Cluj Napoca sunt aproximativ 100 de localuri pe care proprietarii au fost nevoiţi să le închidă odată ce incidenţa cazurilor a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori pentru că nu mai pot să funcţioneze la interior şi nu au o terasă. În faţa acestor localuri însă se află parcări publice, iar o parte din aceste locuri de parcare ar urma să fie desfiinţare pentru o perioadă de timp, delimitate şi date în administrare localurilor pentru a fi transformate în terase şi pentru a putea funcţiona din nou.

Pentru a se păstra şi măsurile de distanţare, pe fiecare loc de parcare ar urma să fie aşezată doar o singură masă cu 5, maxim 6 scaune, însă imaginaţi-vă că aceste localuri nu mai funcţionează de câteva luni, deci chiar şi aceste puţine mese ar însemna ceva pentru proprietari. Primăria ar urma să închidă cu garduri de protecție anumite locuri de parcare solicitate de operatorii HORECA. 

Ideea nu este deloc una nouă, o astfel de măsură funcţionează deja de la începutul pandemiei, atât în Statele Unite, cât şi în mai multe oraşe din vestul Europei.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Parcări publice transformate în terase pentru a salva barurile și restaurantele din Cluj-Napoca