Antena Meniu Search
x

Părintele Danu, preotul din Teleorman care s-a dedicat complet comunităţii. Chiar şi pe copii îi ajută cu temele (Video)

Un preot zideşte o comunitate şi schimbă viaţa celor din jur cu fapte bune în fiecare zi. Părintele Danu e tot numai suflet: pe copii îi învaţă lecţii pe care nu le află în şcoală, de cei flămânzi se îngrijeşte şi le duce în fiecare zi o masă caldă, pe cei singuri îi mângâie. Iar celor mai bătuţi de soartă le construieşte un acoperiş deasupra capului.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 20.07.2020, 21:32

Vezi și
  • Părintele Danu are grijă de credincioșii din Negreni.

Un sătuc uitat de lume e binecuvântat de sufletul mare al unui om care vrea să schimbe destine. Printre ele, zecile de copii pe care în timpul şcolii îi ajută cu teme, rechizite sau o masă caldă, iar în vacanţă le aduce profesori voluntari care să îi înveţe despre viaţă, provocări şi puterea de a trece peste piedici. 

Petru Ionescu-Caibulea, profesor voluntar: De pe la undeva 11, 12 ani ar trebui să înveţe. E important să înţelegi când iei o decizie. E important să ştii de ce te duci la o şcoală, e important să înţelegi ce înseamnă o familie şi să te pregăteşti pentru ea.

Teodor Stănilă, cursant: Am învăţat să aplanez un conflict foarte uşor şi să încerc să ies din jocul celui care ar încerca să mă atace. 

Între timp, în bucătăria parohiei, e zor mare. Se pregătesc 70 de porţii de mâncare pentru tot atâţia bătrâni singuri şi fără ajutor. 

Când totul e încărcat în maşină, preotul porneşte spre cei care îl aşteaptă cuminţi în poartă. Chipurile bătrânilor se luminează la vederea părintelui. Nu doar masa caldă, dar vorbele bune şi strângerea de mână a părintelui le înseninează fiecare zi. 

La marginea satului, găsim un alt proiect de suflet al preotului: se ridică locuinţe pentru cei bătrâni sau bolnavi, care nu mai pot sta în casele gata să cadă peste ei. Aşa l-a găsit părintele Danu pe Nicu, un tânăr care suferă de o boală gravă şi pe bunica bătrână pentru care se chinuia să construiască cu mâinile goale o cameră de locuit: "L-am găsit aici încercând să facă o căsuţă pentru el, de fapt o singură cameră şi m-a impresionat modul cum a lucrat singur, singurel totul. Adică inclusiv cofragul, fierul l-a întins cu mâinile, vă daţi seama ce înseamnă să întinzi fier beton cu mâinile".

Îi lăsăm în poartă, plini de emoţie şi cu lacrimi de bucurie în ochi. Părintele ne conduce în locul de unde îşi adună toată puterea şi aprinde o lumânare înainte de a ne spune ce înseamnă calea pe care a ales-o. 

Bogdan Cristian Danu, preot: Comunitate, sprijin, dragoste şi bucurie. Toate aceste cuvinte legate între ele dau sens la tot ce facem noi aici. Asociaţia Casa Plină este cea care a pus umărul, alături de parohia noastră, Negrenii de Sus, pentru a sprijini comunitatea. Totul facem din dragoste, facem dezinteresat. 

80 de suflete din Negreni depind de capacitatea părintelui Bogdan Danu de a aduna ban pe ban. Pandemia a lovit şi în cei care puteau să îl ajute să îşi susţină comunitatea. Are, la rândul său, nevoie de sprijin pentru a nu fi nevoit să se oprească din a-i ajuta pe oameni. 

A înfiinţat şi un ONG, prin care poate primi donaţii, sponsorizări, materiale de construcţii sau sprijin din partea voluntarilor, iar materialele de construcţii sunt cea mai mare nevoie de acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Părintele Danu, preotul din Teleorman care s-a dedicat complet comunităţii. Chiar şi pe copii îi ajută cu temele (Video)