Antena Meniu Search
x

Video Părinţii ar putea primi mai mulţi bani dacă se întorc mai repede la muncă din concediul de creştere a copilului

Veşti bune pentru părinţii care vor să revină la muncă mai repede din concediul de creştere a copilului. Un proiect al Ministerului Muncii prevede dublarea sumelor date celor care se întorc mai repede. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 11.03.2021, 22:43

Vezi și
  • Părinţii ar putea primi până la 1.500 de lei pe lună, dacă se întorc mai repede la muncă din concediul de creştere a copilului.

Părinţii care se întorc la muncă înainte ca bebelusul să împlinească şase luni vor primi mai mulţi bani. Suma va creşte de la 650 la 1.500 de lei şi se va acorda pana în momentul în care copilul împlineşte vârsta de doi ani, respectiv trei ani în cazul celor cu dizabilităţi. 

Anunţul a fost făcut astăzi de Raluca Turcan, care s-a plâns că prea puţini părinţi iau decizia de a se întoarce mai repede la muncă. 

650 de milioane de lei plăteşte statul român, anual, pentru indemnizaţiile de creştere a copiilor

Ministrul Muncii speră ca, prin această măsură, cel puțin un sfert dintre părinți vor ieşi mai repede din concediul de creştere a copilului. În ultimii ani, tendinţa a fost ca întoarcerea la muncă să se facă abia după un an.

Statul plăteşte anual 650 de milioane de lei pentru aceste indemnizaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Părinţii ar putea primi mai mulţi bani dacă se întorc mai repede la muncă din concediul de creştere a copilului