Antena Meniu Search
x

Video Pasajul Doamna Ghica. În ce stadiu sunt lucrările, după 4 ani: "Suntem bătrâni, nu ştiu dacă îl mai apucăm. Măcar copiii"

Pasajul Doamna Ghica va fi gata anul acesta. Aşa promit autorităţile, doar că nu ştiu exact dacă la vară sau la toamnă. Şantierul durează deja de 4 ani şi primăria mai are de investit 50 de milioane de lei pentru ultimele lucrări. În aprilie ar trebui anulate restricţiile de circulaţie. Dar peste doi ani vor începe noi lucrări la pasaj pentru a monta infrastructura pentru o nouă linie de tramvai. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 07.03.2023, 21:53

Vezi și

"Noi până la vară terminăm tot", spune Cristian Hiver, director Trustul de Clădiri Metropolitane. "La începutul toamnei o să se circule pe pod", promitea şi Nicuşor Dan, primarul Capitalei. "În vara aceasta, se circulă pe pasaj", a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Pasajul Doamna Ghica mai are de aşteptat

Pasajul Doamna Ghica. O lucrare începută în 2019, amânată de nouă ori până acum şi cu un termen de finalizare încă incert. "E al patrulea an de când stăm aşa încurcaţi cu intersecţia asta. A durat atât de mult o lucrare care avea planificare într-un an să fie terminată", spune un bucureştean. 

Grinzile de susţinere a pasajului au fost montate iar până la finalul acestei luni se va turna şi asfaltul. "Ne vom apuca să montăm predalele de beton cu care suntem deja aprovizionaţi şi să instalăm sistemul rutier", arată Cristian Hiver, director Trustul de Clădiri Metropolitane.

Pe acelaşi subiect

Potrivit constructorilor, prima maşină va trece pe pasaj peste cinci luni, adică la finalul lunii iulie. Pe pod vor fi câte două benzi pe sens, pe mijloc vor fi parapete metalicem iar pe laterale, ziduri antifonice. Pasajul va avea un sistem de iluminat cu arcade. 

"Să dea Dumnezeu să fie gata, noi sperăm. Noi suntem bătrâni, nu ştiu dacă îl mai apucăm, dar măcar copiii...", râde un trecător. "Pe Şoseaua Colentina, traficul este în continuare blocat pe sensul de mers spre Fundeni şi va rămâne aşa pana la finalul acestei luni, timp în care maşinile vor circula pe linia de tramvai", spune Andreea Milea, reporter Observator.

"Estimăm că la sfârşitul lunii aprilie nu ar mai trebui să fie nicio restricţie de trafic", adaugă Cristian Hiver, director Trustul de Clădiri Metropolitane. Chiar dacă se dechide pasajul în acest an, peste doi ani vor începe iar lucrări. Pe pod trebuie să treacă o nouă linie de tramvai care va lega cartierele Pantelimon şi Pipera. "Anul viitor probabil că vom şti cine construieşte tramvaiul, efectiv. Peste doi ani pot să înceapă pentru linia de tramvai", a precizat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Pasajul Doamna Ghica a costat municipalitatea peste 130 de milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Pasajul Doamna Ghica. În ce stadiu sunt lucrările, după 4 ani: "Suntem bătrâni, nu ştiu dacă îl mai apucăm. Măcar copiii"