Antena Meniu Search
x

Patinoar natural construit de pompieri în mijlocul pădurii, în Mureş

O idee a unor pompieri voluntari a adus distracţia într-o localitate din Mureş. Cu câteva cisterne de apă şi cu ajutorul naturii, salvatorii au realizat un patinoar de sute de metri pătraţi, fără să se cheltuiască un leu.

de Redactia Observator

la 25.01.2020, 14:23

Vezi și

O idee a unor pompieri voluntari a adus distracţia într-o localitate din Mureş. Cu câteva cisterne de apă şi cu ajutorul naturii, salvatorii au realizat un patinoar de sute de metri pătraţi, fără să se cheltuiască un leu. Iar acum, cei mici şi cei mari deopotrivă pot să patineze chiar în mijlocul pădurii. Şi, ca toate condiţiile să fie îndeplinite, au chiar şi nocturnă.

În localitatea Miercurea Nirajului, aproape de Târgu Mureş, autorităţile nu şi-au permis să amenajeze un patinoar. La marginea orăşelului se află însă un lac natural, unde, vara, toată lumea merge la scăldat. Iar în timpul iernii, apa îngheaţă.

Pompierii voluntari au avut o idee de milioane. Au adus cu cisternele peste 4000 de litri de apă, pe care au turnat-o peste stratul de gheaţă destul de subţire. Astfel că, după nopţile geroase, grosimea gheţii a fost numai bună să suporte patinele.

Şi, cum lacul este înconjurat de pădure şi stufăriş, atmosfera e de vis. Cu greu se desprind şi cei mici, şi cei mari, de acest loc.

Patinoarul natural a fost dat în folosinţă de o săptămână, iar oamenii speră să poată schia până în luna martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Patinoar natural construit de pompieri în mijlocul pădurii, în Mureş