Antena Meniu Search
x

Patronii romani nu angajeaza persoane cu handicap

Patronii romani prefera angajati sanatosi tun, chiar daca statul le ofera beneficii la angajarea unei persoane cu handicap

Vezi și

Omul nu spune nu in fata, dar totusi refuza. Nu e dispus sa-si ia o grija pe cap si ne da repede un argument pentru asta. "Daca il apuca o criza cu tava in mana, Doamne fereste, ce fac?". Daca n-am avun noroc cu un post de ospatar, am incercat in alt domeniu, mai linistit.

Astfel de raspunsuri a primit ani la rand si un barbat din Targu Mures. Petru e bolnav de epilepsie, iar pentru el gasirea unui loc de munca a fost un adevarat calvar. N-a incetat nicio clipa sa caute, si, intr-un final, cu ajutorul unui ONG, Petru si-a gasit de munca intr-o fabrica de ambalaje de carton. Ii place ce face si progreseaza in fiecare zi. "Mai invat de la colegi, de la unul de la altul si una si alta".

"Suntem multumiti, ei sunt sub stricta supraveghere a persoanelor din cadrul firmei noastre care la randul lor au fost instruite", spune Alexandru Chis, director de productie al firmei angajatoare. Unii patroni inteleg ca si cei care au dizabilitati au nevoie de o paine. Pot trece usor cu vederea handicapul unui angajat.

Firmele care angajeaza persoane cu handicap au avantaje din partea statului: nu platesc impozit pentru acel angajat, nu platesc contributii pentru asigurarile sociale si beneficiaza de o subventie de aproximativ 500 de lei pentru fiecare salariat cu handicap.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Patronii romani nu angajeaza persoane cu handicap