Antena Meniu Search
x

Patru POLIŢIŞTI au intrat în GREVA FOAMEI din cauza condiţiilor în care lucrează

Patru poliţişti au intrat în greva foamei pentru a protesta împotriva subfinanţării sistemului de ordine publică din România, dar şi împotriva suprasolicitării fizice şi psihice cauzate de... deficitul de personal.

Patru poliţişti au intrat în greva foamei pentru a protesta împotriva subfinanţării sistemului de ordine publică din România, dar şi împotriva suprasolicitării fizice şi psihice cauzate de... deficitul de personal.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), ieri, doi poliţişti din cadrul IPJ Argeş au ales să intre în refuz de hrană, la locul de muncă şi la domiciliu, pentru 'a atrage atenţia factorilor responsabili asupra problemelor grave cu care se confruntă poliţiştii şi personalul contractual din MAI'.

SNPPC a anunţat că cei doi poliţişti din Argeş se solidarizează cu alţi doi colegi care au recurs la acest gest, respectiv Cecilia Marilena Tatia, preşedintele Biroului teritorial SNPPC Argeş, şi Cristi Rada, vicepreşedintele Biroului Teritorial al SNPPC din cadrul IPJ Gorj.

"Reamintim că revendicările lor sunt specifice activităţii noastre sindicale şi au fost prezentate, de către FSNPPC/SNPPC, în scris, încă de la începutul acestui an, tuturor factorilor decidenţi ai statului, pentru a fi rezolvate în raport cu interesul social şi cu drepturile angajaţilor MAI: finanţarea necorespunzătoare a sistemului de ordine publică; logistica deficitară a poliţiştilor din structurile operative, care nu asigură corespunzător protecţia fizică a acestora (veste antiglonţ/antiînjunghiere, arme neletale pentru imobilizare şi autoapărare etc.) şi diminuează capacitatea de intervenţie în situaţiile ce impun aplicarea legii şi protejarea cetăţenilor; suprasolicitarea fizică şi psihică a poliţiştilor din cauza deficitului de personal; salarizarea necorespunzătoare, raportată la riscurile profesionale şi la nevoile de trai; necesitatea îmbunătăţirii cadrului juridic care reglementează atât faptele de ultraj împotriva poliţistului, cât şi uzul de armă şi protecţia juridică a omului legii; reacţia ineficientă a factorilor responsabili, şi în special a MAI, ca urmare a solicitărilor noastre de rezolvare a neajunsurilor enumerate etc.", se arată într-un comunicat al SNPPC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Patru POLIŢIŞTI au intrat în GREVA FOAMEI din cauza condiţiilor în care lucrează