Antena Meniu Search
x

Paza la metrou costă peste 30 de milioane de euro, dar condiţiile pentru călători sunt din ce în ce mai proaste

Metroul bucureştean va avea în următorii patru ani pază de peste treizeci de milioane de euro. Asta în timp ce în recondiţionarea şi igienizarea staţiilor suma investită anul trecut a fost de 7 ori mai mică.

Vezi și

Metroul bucureştean va avea în următorii patru ani pază de peste treizeci de milioane de euro. Asta în timp ce în recondiţionarea şi igienizarea staţiilor suma investită anul trecut a fost de 7 ori mai mică.

Prin staţiile vechi de metrou în care musteşte apa circulă în fiecare zi mii de călători. Cu toate că anul trecut a încasat un sfert de miliard de lei din transportul călătorilor cu metroul, este vizibil că în igienizare şi reabilitare Metrorex nu a prea investit.

Pereţi scorojiţi, dar şi infiltraţi cu apă, rugină foarte multă pe balustrade. Cam acestea sunt condiţiile din staţiile de metrou în care bucureştenii călătoresc în fiecare zi. Din toată sărăcia însă, Metrorex a găsit 34 de milioane de euro pe care ureamză să le investească în pază în următorii 4 ani. Nu vă preocupaţi, totul va fi bine. 

Cine se preocupă vede că tavanul unei guri de metrou abundă de mucegai. Iar, într-o altă staţie din centrul Capitalei, călătorii trec zilnic pe sub sute de metri de fire de tensiune împăienjenite. 

Anul trecut Metrorex a avut un profit de 16 milioane de lei, bani care au fost returnaţi în bugetul statului. Nu s-au făcut investiţii minime pentru siguranţa şi confortul pasagerilor. Din cauza asta, în multe dintre staţii se văd improvizaţiile la tot pasul.

La finalul anului trecut inspectorii ISU au amendat Metrorex cu peste 13 mii de lei pentru inchiderea unor ieşiri cu lacăte, absenţa stingătoarelor sau a căilor de evacuare. Însă, unele staţii încă mai sunt blocate de magazine şi ieşiri închise. Deocamdată, Metrorex nu a formulat un punct de vedere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Paza la metrou costă peste 30 de milioane de euro, dar condiţiile pentru călători sunt din ce în ce mai proaste