Mai multe clădiri de pe Calea Victoriei, monumente istorice, au fost vopsite în culori ţipătoare
Calea Victoriei s-ar putea denumi cu uşurinţă şi Calea Curcubeului. Mai multe clădiri, monumente istorice, au fost vopsite în culori ţipătoare pentru a acoperi graffitiurile de pe ziduri. Însă nimeni nu îşi asumă decizia!
Calea Victoriei s-ar putea denumi cu uşurinţă şi Calea Curcubeului. Mai multe clădiri, monumente istorice, au fost vopsite în culori ţipătoare pentru a acoperi graffitiurile de pe ziduri. Însă nimeni nu îşi asumă decizia!
Aşa că o mână de angajaţi a început o lucrare de cosmetizare tipic românească. Au acoperit graffitiurile de pe zidurile monumentelor istorice cu var. Blocul Rosenthal de pe Calea Victoriei a primit un gri şobolan.
Omul, care susţine că este un angajat al Administraţiei pentru Patrimoniul de Stat, a venit împreună cu angajaţii care au văruit iniţial clădirea să o... spele. Cu mopuri şi bureţi de vase.
De acelaşi tratament a avut parte şi Casinoul Victoria. Un monument istoric ridicat de familia Cesianu, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Se spune că şi Michael Jackson l-ar fi vizitat, în timpul concertului din 1996. Atunci încă nu primise noua tentă de roz strident.
- Românii îşi pun vieţile în pericol, consumând zahăr în exces
- În magazinele din Voineşti, patria merelor româneşti, se vând fructe aduse din Polonia şi Italia
- Un sâmbure de caisă pe care ar apărea chipul lui Arsenie Boca a fost scos la vânzare pe internet
- Când pică Paştele în 2026 şi în următorii ani
- 3 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
În topul celor mai colorate clădiri vechi de pe Calea Victoriei a intrat şi locul unde Mihai Eminescu a scris pentru ziarul România Liberă. Monumentul istoric a fost văruit de reprezentanţii magazinului bisericesc deschis în interior.
Însă Direcţia de Cultură a Municipiului Bucureşti nu a primit nici o cerere de avizare. Iar Primarul General susţine că nu a cerut văruirea clădirilor.
Lucrările făcute la clădirile monumente istorice sunt considerate infracţiuni şi se pedepsesc cu o amendă sau închisoare de la trei luni la un an.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰