Antena Meniu Search
x

Video "Pe cheltuiala noastră". Primii proprietari care şi-au demolat construcţiile ilegale, în sectorul 1. Alte zeci de clădiri sunt pe lista neagră a Primăriei

A început demolarea construcţiilor ilegale din Sectorul 1 al Capitalei. Primăria a obţinut în instanţă dreptul de a dărâma 30 de construcţii, dar lista de pe masa judecătorilor e mult mai lungă. Unii proprietari s-au supus deja deciziei şi au băgat buldozerele în clădiri. Ceilalţi se vor trezi cu autorităţile la poartă, iar la final vor plăti deranjul.

de Redactia Observator

la 16.10.2021, 20:49

Vezi și

De la case şi garaje până la hale şi panouri publicitare toate vor fi puse la pământ dacă au fost ridicate fără autorizaţie. Cu sau fără voia proprietarilor. Primăria Sectorului 1 a câştigat în instanţă dreptul de a demola 100 de costrucţii ilegale. 30 de decizii sunt definitive. 

Proprietarii au fost deja notificaţi să se ocupe de dărâmarea construcţiilor. Unii s-au executat deja. În cartierul Străuleşti, un locuitor şi-a demolat garajul construit ilegal în urmă cu 4 ani. 

Reporter: Dumneavoastră aţi demolat singuri?

Cetăţean: Da. 

Pe acelaşi subiect

Reporter:Când l-aţi demolat?

Cetăţean: Săptămâna trecută. 

Reporter: Aţi demolat pe cheltuiala dumneavoastră?

Cetăţean: Da. S-a demolat pe cheltuiala noastră.

Construcţiile ilegale vor fi dărâmate

Cei care nu demolează singuri, vor fi obligaţi să suporte cheltuielile primăriei de sector. Este cazul proprietarilor acestei vile. 

Andreea Milea, reporter Observator: Această casă a fost construită în 2016 iar în 2018 instanţa a decis definitiv să fie demolată însă nu s-a întâmplat. Proprietarul a fost somat să înceapă demolarea, in caz contrar primăria de sector se va ocupa de acest lucru. 

Edilul sectorului 1 promite să continue curăţenia. A pus gând rău şi altor proiecte chiar dacă au autorizaţie. 

Clotilde Armand, primarul sectorului 1:  Această listă evoluează. Noi vom pune legea în aplicare. Fără alte comentarii. 

Andreea Milea, reporter Observator: Aici se construiesc trei blocuri cu patru etaje, chiar în curtea sediului Partidului Naţional Liberal. In 2019 Primăria Capitalei a dat autorizaţie pentru aceste lucrări, însă pentru ca blocurile se construiesc într-o zonă cu spaţiu verde protejat, Primăria sectorului 1 a cerut suspendarea lucrărilor. 

Aceleaşi probleme sunt în tot oraşul. 

Cetăţean: Sunt foarte multe construite ilegal. Se găseşte loc pentru construcţii ilegale, atâta timp cât primăria permite aceste lucruri. 

Cetăţean: Ar trebui să se mai uite la blocurile care se construiesc pentru că nu sunt regulamentare şi sunt foarte multe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » "Pe cheltuiala noastră". Primii proprietari care şi-au demolat construcţiile ilegale, în sectorul 1. Alte zeci de clădiri sunt pe lista neagră a Primăriei