Antena Meniu Search
x

Pe site-urile cu anunţuri, speculanţii de ocazie au scos la vânzare colţi de mamut

6000 de euro, pentru o măsea. O măsea de mamut. Acesta este preţul relicvelor preistorice pe siteurile de vânzări online. Moda osemintelor vechi de milioane de ani a dezgheţat interesul românilor pentru istorie. Şi a îngroşat rândurile căutătorilor de comori.

Vezi și

 O modă. ilegală dar tot mai răspândită. Ciopârţite pe măsura inelarului sau sculptate în motive africane, osemintele preistorice sunt noua atracţie a siteurilor de vânzări online. Asta deşi locul de drept al acestor bucăţi de istorie ar trebui să fie într-un muzeu.

"Este ilegal, contra legii dacă cineva încearcă să începe să sape. De fapt, dacă găseşte ceva, este furt. Asemenea oseminte, chiar în grădina noastră ar putea să iese la iveală. Sau în preajma siturilor arheologice, care ar trebui să intre în protecţia statului român. Dar. nu sunt. Astfel, orice trecător poate dezgropa relicve din pământ. Şi le poate lua acasă. Rar se întâmplă să le predea unui muzeu specializat", a declarat Demeter Laszlo, directorul Muzeului Depresiunii Baraolt. 

Pentru o măsea de mamut, colecţionarii plătesc chiar şi până la 6000 de euro!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pe site-urile cu anunţuri, speculanţii de ocazie au scos la vânzare colţi de mamut