Antena Meniu Search
x

Măsuri fără precedent la Iaşi, pentru a evita infectarea cu pestă porcină la pelerinajul de Sfânta Parascheva

Măsuri fără precedent la Iaşi pentru pregătirile pelerinajului de Sfânta Parascheva! Autorităţile locale sunt speriate că pesta porcină africană ar putea ajunge în judeţ, odată cu cei peste două sute de mii de pelerini care vin din toată ţara.

Vezi și

Măsuri fără precedent la Iaşi pentru pregătirile pelerinajului de Sfânta Parascheva! Autorităţile locale sunt speriate că pesta porcină africană ar putea ajunge în judeţ, odată cu cei peste două sute de mii de pelerini care vin din toată ţara. Specialişti din diferite domenii s-au întrunit la Prefectură într-un comitet pentru combaterea bolilor.  

Cele mai importante ar fi cele patru filtre cu covoare cu substanțe dezinfectante ce vor fi puse la intrările în județ. Două dintre acestea vor fi puse în regim de urgenta la intrarea în Iași dinspre Vaslui, zona Coropceni și încă una la intrarea dinspre Roman, in zona localității Mircești. Alte doua vor fi montate la Bivolari și Scânteia.

Pe lângă acestea se vor face controale amănunțite în târgurile din zona pentru a nu se vinde animale sau aproduse din carne de porc neavizata. Primăria a luat la rândul ei o serie de măsuri de preventie, igienizarea străzilor și a zonelor intens circulate de pelerini se va face mai des, la fel și adunarea resturilor alimentare ce rămân în urma pelerinilor.

Sunt masuri fara precedent luate pentru pregătirea pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Sunt așteptați deja pentru a se așeza la coada pelerinii, cel mai probabil în acest an vor fi peste 200.000 de oameni din toată țara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Măsuri fără precedent la Iaşi, pentru a evita infectarea cu pestă porcină la pelerinajul de Sfânta Parascheva