Antena Meniu Search
x

Veste bună pentru bătrâni! Pensiile vor fi majorate cu 5%

Veşti bune de la Guvern pentru pensionari. Pensiile se măresc de la începutul anului viitor

Vezi și

Veşti bune de la Guvern pentru pensionari. Pensiile se măresc de la începutul anului viitor

Deocamdată este o propunere analizată la Ministerul Muncii. În luna martie, ministrul Rovana Plub anunţase o posibilă majorare de 4 la sută.

De la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu 5%. "De asemenea, vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici, începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe”, a spus Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a transmis un mesaj si către confederaţiile sindicale şi anume acela că se lucrează la identificarea coeficienţilor de salarizare pentru a se face diferenţe în funcţie de studii.

„În ceea ce priveşte suprapunerea calselor de salarizate ca urmare a măsurii luate de Guvern privind creşterea salariului minim pe economie la 900 de lei, s-a făcut un grup de lucru care va analiza toate propunerile primite din partea reprezentanţilor salariaţilor. În ceea ce priveşte salariul minim pe economie, în momentul de faţă avem 15 clase de salarizare la bugetari care se suprapun. Se vor identifica coeficienţii de salarizare în aşa fel încât să se facă o diferenţă între diversele niveluri de pregatire”, a mai declarat aceasta,

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Veste bună pentru bătrâni! Pensiile vor fi majorate cu 5%