Antena Meniu Search
x

Perchezitii la traficanti de migranti: 600 de rromi, dusi ilegal in SUA si Canada, pentru un milion de dolari

Procurorii DIICOT si politistii au efectuat 13 perchezitii domiciliare in Craiova si verificari la opt agentii de turism din acelasi oras. Vizati au fost mai multi traficanti de migranti care ar fi dus ilegal in Mexic, SUA si Canada aproape 600 de persoane.

Vezi și

Din aceasta activitate ar fi obtinut peste un milion de dolari. Liderii gruparii au fost identificati ca fiind Chiciu Dumitru, zis "Paris", 39 de ani,  Serdaru Filip, 40 de ani si  Popescu Luigi Cristinel, 44 de ani,  exponenti ai lumii interlope din municipiul Craiova, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

In schimbul a 8.000 de dolari, mai multe persoane de etnie rroma din judetele Valcea, Dolj si Mehedinti au fost ajutate sa treaca fraudulos granita dintre Mexic si SUA, respectiv SUA si canada.

In cadrul cercetarilor efectuate in cauza este analizata inclusiv posibilitatea ca unii migranti, care nu au putut plati integral sumele de bani pretinse de  catre invinuiti, sa fi fost obligati sa comita infractiuni sau sa cerseasca pe teritoriul SUA, in beneficiul invinuitilor.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Perchezitii la traficanti de migranti: 600 de rromi, dusi ilegal in SUA si Canada, pentru un milion de dolari