Antena Meniu Search
x

Video Pericolul ascuns din produsele vândute la colţ de stradă

Chiar dacă sunt mai bune decât cele din supermarketuri, alimentele vândute direct la şosea pot fi periculoase pentru sănătate. Medicii avertizează că dacă brânza, ouăle, laptele, chiar şi fructele sau legumele, sunt ţinute în soare şi căldură, se degradează într-un ritm accelerat.

de Redactia Observator

la 12.07.2022, 08:51

Vezi și

Păstrate în condiții improprii, lactatele, ouăle, fructele și legumele ne pot amenința sănătatea.

Alina Varadi, tehnician nutritionist: „Cu siguranţă aţi auzit de intoleranţă, balonări, nu mă simt bine, mi-e greaţă, mi-e rău...astea sunt de fapt reacţii adverse în momentul în care noi mâncăm alimente de origine animală care n-au fost depozitate corespunzător.”

Produsele de la marginea drumului, mai populare decât cele din supermarket

Cumpărător: „Nu prea aş lua produse alimentare care au stat în soare, nu. În rest cireşe. mere sau ce mai au pe aici n-au nici o problemă.”

Pe acelaşi subiect

Cumpărătoare: „Sunt atentă când le cumpăr, chiar acum m-am uitat. Au cât de cât puse deasupra umbrele de soare. Cu lactatele nu sunt de-acord, şi nici nu cumpăr. Dar legume, da.”

În schimb, vânzătorii spun că fac tot posibilul ca produsele să fie în stare cât mai bună pentru clienţi.

Vânzătoare: „Deci sunt produse naturale. Naturale ca pe vremuri, de aia ne cunoaşte lumea şi vine şi cumpără, că ştie că nu-i toxic nimic, că e natural. Am pus umbrela şi le ţinem la umbră, să nu le ardă soarele, că soarele e foarte puternic şi le păleşte şi nu-i bine, nu-i sănătos.”

Vânzător: „Ce se strică se pune deoparte. Nu poţi să vinzi omului un produs stricat.”

Vânzătoare: „Căldura asta mare le-a cam distrus. Ne bucurăm că trec şi aşa. Pe lângă pensie mai facem cât decât un bănuţ.”

Reprezentanţii ANPC recomandă oamenilor să nu cumpere produse din locuri neautorizate, întrucât nu toţi comercianţii pot asigura condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu pot elibera bon fiscal. Comercianții care își vând marfa fără autorizații riscă amenzi între 1.000 și 3.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pericolul ascuns din produsele vândute la colţ de stradă