Antena Meniu Search
x

Video Persoane cu handicap, la coada umilinţei pentru pachete cu ajutoare de la UE: "E bătaie de joc". Ce conţin cutiile de 25 kg

Sute de oameni, persoane cu handicap sau aparţinători ai acestora, s-au înghesuit astăzi la Galaţi, la centrul unde s-au împărţit ajutoarele de la Uniunea Europeană. Oamenii s-au așezat la rând cu speranţa că vor primi una dintre cutiile cu 25 de kilograme de alimente. 1.300 de pachete au fost disponibile, dar aproape 7.000 de solicitanţi. Nebunie a fost şi în Buzău. Aici unii beneficiari s-au pus pe listă din timpul nopţii, iar cei care au ajuns de dimineaţă au plecat cu mâna goală.

de Adrian Obreja

la 20.01.2023, 16:49

Vezi și

La Galaţi, sute de persoane cu probleme de sănătate au venit de la primele ore ale dimineţii și s-au așezat la rând. Cei care nu s-au simţit în stare să aştepte atât de mult la coadă au rugat să fie lăsaţi în faţă. În timp ce unii au fost indulgenţi şi i-au lăsat pe cei în situaţii mai dificile să intre mai repede, alţii au pornit cearta.

"Da, mă simt umilită la coada asta Cred că asta e problema chiar", spune o batrână. "Oricum e bătaie de joc. Noi cei în scaun nu putem cara 25 de kilograme. Ar trebui sa avem prioritate. Organizarea foarte proastă", spune un băiat în scaun cu rotile. O situaţie similară a avut loc şi la Buzău. Aici unii beneficiari s-au pus pe listă chiar din timpul nopţii, spre supărarea altora. "Vineri ne-a spus că la 8 jumate să fim aici, aseară la 11 au venit, s-au făcut liste, pe care domnii le-au luat înăuntru, noi am venit la timp, la 7 şi un pic şi de aici încolo noi nu avem, nu suntem trecuţi pe liste", spune o femeie. Pachetele distribuite conțin 12 alimente de bază, printre ele făină alba, paste, ulei, orez, conserve, compot şi gem de fructe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Persoane cu handicap, la coada umilinţei pentru pachete cu ajutoare de la UE: "E bătaie de joc". Ce conţin cutiile de 25 kg