Antena Meniu Search
x

Persoanele cu handicap primesc zilnic lovituri umilitoare de la un sistem crud

De parca viata nu le-ar fi lovit oricum destul, persoanele cu handicap primesc zilnic lovituri umilitoare de la un sistem crud. Zeci de oameni sunt nevoiti sa stea cu orele la coada, pentru a-si depune dosarele de incadrare sau de reevaluare a gradului de handicap

Vezi și

La 78 de ani, trebuie sa demonstreze in fata unei comisii de specialitate ca are dreptul la o pensie de handicap. Sustinut cu greu de copii, batranul abia se misca. In cele din urma, ii este adus un carucior cu rotile. “Ma simt umilit”, a marturisit omul.

Multi bolnavi sunt adusi pe brate de rude, ca sa nu piarda ajutorul de la stat. Asteapta ore in sir la coada, pe un hol ingust si neaerisit. Nici nu e de mirare ca multi cedeaza. O femeie de 73 de ani a fost dusa azi de urgenta la spital, dupa ce a cazut pe scari si s-a lovit la cap.

O alta batrana a lesinat dupa mai bine de trei ore de stat la rand. A primit ingrijiri in ambulanta. Dar, in loc sa mearga la spital, s-a intors la coada. “Mi s-a facut asa, deodata, rau. O ameteala, nu vedeam nimic si am picat jos. Nu stiu cand. M-a ridicat cineva si m-a dus la salvare. Pe viitor nu o sa mai vin, ca nu o sa mai pot, daca o sa mai traiesc”, a spus femeia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Persoanele cu handicap primesc zilnic lovituri umilitoare de la un sistem crud