Antena Meniu Search
x

Video Peste 1.700 de turişti au vizitat Muzeul Naţional Peleş de 1 Mai. Hotelierii, nemulţumiţi: "Un sezon relativ reuşit"

Pe 1 Mai, turiştii s-au dat pentru ultima dată cu schiurile pe pârtiile din staţiunea Sinaia. Iar la final de sezon, administratorii domeniului au făcut bilanţul. Concluzia? N-a fost un an strălucit, dar nici rău.

de Redactia Observator

la 03.05.2022, 09:14

Vezi și
  • Peste 1.700 de turişti au vizitat Muzeul Naţional Peleş de 1 Mai.

Ridicat ca să servească drept reşedinţă de vară pentru primul rege al României, Carol I, în anul 1874, Castelul Peleş a devenit muzeu aproape 80 de ani mai târziu. De atunci şi până astăzi, toţi turiştii care trec prin Sinaia îi calcă pragul. De la începutul acestui an, peste 25 de mii de vizitatori au trecut pe acolo.

Muzeul Naţional Peleş, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România

Doar în weekendul care s-a încheiat de 1 Mai, muzeul a avut peste 1.700 de vizitatori. Chiar şi aşa, numărul turiştilor care merg la Peleş este mult mai mic decât cel înregistrat înainte de pandemie. 

Gabriela Dascalu, Muzeul National Peleş: Comparativ cu alte ierni dinainte de anul 2020, putem să spune că numărul vizitatorilor a scăzut cu un procent de 30%. 

Pe acelaşi subiect

Dacă vorbim despre domeniile schiabile, iarna 2020-2021 a fost una impresionată din punct de vedere turistic. Zăpada care a ţinut până târziu, dar şi pandemia, care i-a împiedicat pe iubitorii sporturilor de iarnă să meargă în staţiunile de peste graniţe, au făcut ca pârtiile din ţară să fie pline. Sezonul acesta, însă, nu s-a ridicat la aşteptările administratorilor. 

Maria Floricică, director Gondola Sinaia: A fost o iarnă decentă, din nefericire nu am avut atâta zăpadă şi am avut foarte multe zile cu vânt, undeva peste 35 de zile de nefuncţionare sau funcţionare parţială a instalaţiilor de altitudine. 

Ciprian Stanciu, administrator hotel: A fost un sezon relativ reuşit. Ceva mai puţini ca număr de turişti şi încasări faţă de anii precedenţi, dar să nu uităm că venim după o perioadă de pandemie. 

Anul acesta a fost deschis un nou domeniu schiabil, cu 7 pârtii noi

Autorităţile pregătesc de asemenea noi surprize pentru turişti.

Vlad Oprea, primar Sinaia: Vom continua şi pentru anul viitor investiţiile. Vom construi un nou telescaun, care va deschide noi pârtii, iar cei care foloseau telescaunul vechi, din Valea Dorului, nu vor mai trebui să o mai facă, ci vor merge pe noua instalaţie de transport pe cablu. 

Stațiunea, considerată leagăn al sporturilor de iarnă în România, se mândrește cu un domeniu schiabil complex, destinat schiorilor cu o anumită experinţă. Găsim însă şi pârtii cu dificultate mai scăzută, potrivite pentru toţi turiştii. Tot aici găsim şi cel mai înalt domeniu schiabil din ţară, Vârful Furnica, la peste 2100 de metri altitudine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peste 1.700 de turişti au vizitat Muzeul Naţional Peleş de 1 Mai. Hotelierii, nemulţumiţi: "Un sezon relativ reuşit"