Antena Meniu Search
x

Peste 4.000 de polițiști au acționat pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo

Peste 4.000 de polițiști au acționat cu 1.772 de mijloace auto, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, informează un comunicat IGPR

Peste 4.000 de polițiști au acționat cu 1.772 de mijloace auto, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, informează un comunicat IGPR

În prezent nu sunt drumuri blocate, la nivel național circulația desfășurându-se în condiții de iarnă.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale atât administratorilor de drumuri, pentru neîntreținerea carosabilului, cât și conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă (lipsă anvelope de iarnă, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante).

De asemenea, au fost salvate de la îngheț 11 persoane fără adăpost, care au fost identificate și transportate la centrele sociale de către unitățile de Ambulanță.

Polițiștii au acționat pentru a nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice.

Totodată, oamenii legii monitorizează modul de derulare a contractelor de deszăpezire.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare, valabilă până la ora 22,00, potrivit căreia vor cădea precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora vă cuprinde, treptat, cea mai mare parte a țării.

Poliția  recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și situația meteorologică existentă. De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare — dezaburire funcțional etc).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudență sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanța în mers, pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu frâneze sau să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Este, de asemenea, obligatoriu ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri care acționează pe arterele pe care se circulă îngreunat și să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

SURSA: AGERPRES.RO

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Peste 4.000 de polițiști au acționat pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo