Antena Meniu Search
x

Video Montarea centralelor de apartament cu coşuri individuale nu va mai fi avizată. Anual, sute de persoane mor asfixiate din cauza gazelor ce pătrund în imobil

Mare atenţie pentru ce fel de centrale termice optaţi, dacă locuiţi la bloc. Proiectele de instalaţii de gaze care alimentează centrale termice cu coşuri individuale nu vor mai fi avizate pentru montare.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 16.02.2021, 13:45

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Anual au loc sute de decese din cauza gazelor care ajung în interiorul apartamentelor din cauza neracordării coşurilor. Potrivit legii, coşul care elimină gazele arse trebuie să aibă ieşirea deasupra locuinţei. Lucru de multe ori imposibil de pus în practică, mai ales la bloc.

Vorbim de reguli ce au fost stabilte în urmă cu aproape 20 de ani. Vorbim despre un ordin al Ministerului Sănătății, dar și despre o OUG emisă de Guvernul României. Ambele prevăd ca aceste coșuri de aerisire pentru gazele nearse să fie montate deasupra imobilelor. 

Și în cazul blocurilor ar trebui să existe un coș de aerisire comun, pentru tot blocul, montat deasupra clădirii. În realitate, regulile sunt mai dificil de pus în practică. De pildă, în București, la blocuri, fiecare proprietar deține un astfel de coș pe care îl montează, de regulă, la nivelul apartamentului. 

Este și motivul pentru care cei mai mulți verificatori refuză să mai dea avize în aceste cazuri. În cazul în care apar situații neplăcute din cauza unui asemenea proiect ce nur espectă legea, ei sunt cei trași penal la răspundere.

Anual, 200 de persoane mor asfixiate din cauza gazelor ce pătrund în imobil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Montarea centralelor de apartament cu coşuri individuale nu va mai fi avizată. Anual, sute de persoane mor asfixiate din cauza gazelor ce pătrund în imobil