Antena Meniu Search
x

Pierderi mari aduse agricultorilor din cauza secetei

O treime din culturi sunt afectate de secetă, iar ploaia de zilele astea nu rezolvă problema. Agricultorii plâng acum, noi probabil că vom suferi când vom plăti mai mult pe hrana de import

Vezi și

O treime din culturi sunt afectate de secetă, iar ploaia de zilele astea nu rezolvă problema. Agricultorii plâng acum, noi probabil că vom suferi când vom plăti mai mult pe hrana de import. 

Şi, din păcate, criza din agricultură nu se opreşte. Fermierii avertizează că ar putea rata şi însămânţările de toamnă. Oamenii acuză statul că nu a ştiut să gestioneze situaţia şi că eventualele despăgubiri vor veni prea târziu.

Culturile compromise le-au adus pierderi uriaşe agricultorilor, iar acum ei mai pot doar spera la despăgubiri din partea statului.

Însă, deocamdată nu au primit decât promisiuni.

Nici ministrul Agriculturii nu ştie exact când ar putea fi acordate despăgubiri. Fermierii mari mai au o şansă: ajutoarele de la Uniunea Europeană. De la buget vor fi acoperiţi, în el mai bun caz, doar micii agricultori.

Agricultorii susţin, însă, că dacă banii nu vor veni cât mai curând, nu vor putea trece la culturile de toamnă.

Deşi mulţi fermieri au încercat să îşi asigure culturile în caz de secetă, pe piaţa românească nu există astfel de poliţe. În faţa unei situaţii dramatice, cu 30 la sută dintre suprafeţele cultivate afectate, premierul le-a cerut guvernanţilor să rezolve problema.

În impas sunt şi crescătorii de animale, care se plâng că din cauza secetei nu mai au cu ce să le crească şi nici nu reuşesc să strângă furaje pentru iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pierderi mari aduse agricultorilor din cauza secetei