Antena Meniu Search
x

Video Piesă de teatru jucată cu casa închisă, în primul weekend fără restricţii. Actorii au renunţat la măşti după doi ani de pandemie

După doi ani de pandemie, în Deva, la Teatrul de Artă, s-a jucat prima piesă cu casa închisă de la izbucnirea pandemiei. A fost o bucurie enormă atât pentru spectatori, cât şi pentru actori, care au interpretat rolurile fără măşti, după doi ani.

de Redactia Observator

la 12.03.2022, 16:03

Vezi și

A fost "O noapte furtunoasă", plină de emoţie şi adrenalină, pentru actorii care au pus în scenă piesa lui Caragiale, sub privirile a sute de oameni. "A fost o noapte furtunoasă, într-adevăr. Este un sentiment extraordinar când se deschide cortina şi simți pulsul sălii. Şi vezi atâţia oameni în faţa ta", mărturiseşte Roxana Olşanschi, actriţă. 

Spectatorii au fost puternic impresionaţi 

Cei mai mulţi dintre spectatori şi-au cumpărat bilete chiar dinainte de ridicarea restricţiilor. "Este foarte important să ne simtă actorii. Dacă nu ne văd feţele şi nu ne simt emoţia, este foarte greu", crede un spectator. "Actorii cu siguranţă  au simţit căldura publicului, fără îndoială", spune un altul. "Ceva surprinzător. Un sentiment pe care l-am simţit din nou. La fel ca atunci când veneam la un spectacol"

Dacă până acum spectatorii se ascundeau în spatele măştilor şi erau nevoiţi să păstreze distanţa, acum au putut urmări întregul arsenal de expresii faciale. "Intrăm în normalitate. Asta mă bucură foarte mult. Să sperăm că nu vom mai avea derapaje de genul acesta", spune Mihai Panaitescu, director teatru. 

Adaptare modernă a piesei lui Caragiale

Nu doar sala plină de spectatori a dat savoare spectacolului, ci şi modul în care actorii au reuşit să pună în scenă piesa celebrului dramaturg. "Este o montare puţin mai inedită. Într-un stil punk. Cu adaptări care duc spre zilele noastre", explică Mihai Panaitescu. Piesa s-a încheiat într-un ropot de aplauze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Piesă de teatru jucată cu casa închisă, în primul weekend fără restricţii. Actorii au renunţat la măşti după doi ani de pandemie