Antena Meniu Search
x

Planta care vindecă dependenţa de TUTUN şi ALCOOL!

Specialiştii spun că această plantă minune reuşeşte să facă ceea ce medicamentele nu pot! De exemplu, te scapă de dependenţa de tutun sau alcool

Specialiştii spun că această plantă minune reuşeşte să facă ceea ce medicamentele nu pot! De exemplu, te scapă de dependenţa de tutun sau alcool

Numit şi pedicuţă, brădişorul este o plantă medicinală asemănătoare cu muşchiul de pământ, veşnic verde, cu un conţinut important de radiu, ocrotită în ţări precum Germania şi Austria. Această plantă este considerată magică, fiind utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea diverselor afecţiuni, atât interne, cât şi externe.

Vine de hac cirozei hepatice

Pentru persoanele care suferă de ciroză hepatică, ceaiul de pedicuţă este un miracol. Se vor bea două ceaiuri pe zi, cu 20 sau 30 de minute înainte de masa de prânz şi cină. Ceaiul se prepară astfel: o linguriţă rasă cu plantă se opăreşte în 200 ml de apă în clocot şi se lasă câteva minute.

Chiar şi atunci când reumatismul prezintă modificări ale formei articulaţiilor, dar şi în caz de constipaţie cronică şi hemoroizi se recomandă ceaiul de pedicuţă. Acest ceai se întrebuinţează şi în afecţiunile căilor urinare şi ale organelor genitale, la eliminarea nisipului de la rinichi, precum şi în tratamentul colicilor renale.

Doctorie antialcool şi antifumat

Ca tratament în combaterea alcoolismului, precum şi a dependenţei de tutun, fitoterapia recomandă ceaiul de pedicuţă. Beţi câte o cană cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. Tratamentul trebuie urmat timp de 14-21 de zile, pentru a obţine rezultatul dorit. După o pauză de două săptămâni se poate relua dacă este nevoie. Şi tinctura de pedicuţă este la fel de eficientă. Se administrează câte o jumătate de linguriţă cu tinctură în 100 ml de apă, de patru ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă. Tratamentul trebuie să dureze minimum trei luni.

Fumătorii care doresc să scape de acest viciu pot urma şi un tratament cu pulbere de pedicuţă. Zilnic pot lua câte o jumătate de linguriţă cu pulbere pe care o ţin sub limbă aproximativ zece minute, apoi o înghit. După cinci zile de tratament, apare senzaţia de vomă la fiecare fum tras în piept şi, de aici, repulsia faţă de fumat.

Polenul, de folos împotriva escarelor

Când planta are patru ani, vara formează nişte pistiluri gălbui ce conţin polen, denumit şi făina-vrăjitoarei. Polenul de pedicuţă este de un real ajutor bolnavilor care au făcut escare, pentru a li se închide rană în cel mai scurt timp. Se va presăra polen cu multă grijă pe locurile cu răni deschise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Planta care vindecă dependenţa de TUTUN şi ALCOOL!