Antena Meniu Search
x

Furtuni și ploi torențiale în duminica de Rusalii au provocat inundații în mai multe localități

În doar câteva minute, o ploaie violentă a transformat străzile din Târgu Jiu în lacuri. În unele zone oamenii au ieşit chiar cu barca.

Vezi și

În doar câteva minute, o ploaie violentă a transformat străzile din Târgu Jiu în lacuri. În unele zone oamenii au ieşit chiar cu barca. O furtună puternică a lovit şi în Munţii Lotrului, unde un turist muşcat de viperă a aşteptat zadarnic elicopterul SMURD.

Nu a putut ateriza, aşa că au intervenit salvamontiştii. Zeci de localităţi au fost astăzi sub cod portocaliu şi galben de furtuni.

S-au făcut valuri astăzi pe străzile din Târgu Jiu. Pe o saltea gonflabilă, câţiva tineri s-au distrat pe cinste. A fost modul prin care au ales să facă haz de necaz. 

Alţii, însă, au încercat să rezolve problema. Pe ploaie torenţială, în apă până la genunchi, doi bărbaţi au ieşit în mijlocul intersecţiei să desfunde canalizarea.

Timp de aproape o oră, judeţul Gorj a fost sub cod galben de furtună. Probleme au apărut şi la altitudine. În Munţii Lotrului, după ce un elicopter SMURD nu a putut interveni din cauza vijeliei, salvamontiştii au mers să recupereze un bărbat de 61 de ani muşcat de viperă.

În munţii din Prahova, pe traseul coama Baiului, pompierii au intervenit după ce un copil şi 9 adulţi au rămas blocaţi cu bicicletele pe munte din cauza furtunii.

Pentru vremea extremă, au fost emise duminică coduri nowcasting unul după altul. Zeci de localităţi au fost sub avertizări. În Mehedinţi, cantităţile de apă au ajuns şi la 40 de litri pe metru pătrat. În judeţul Arad, ploaia torenţială a adus cu ea şi grindină.

Furtunile de vară vor lovi şi mâine în vestul şi sud-vestul ţării, anunţă meteorologii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Furtuni și ploi torențiale în duminica de Rusalii au provocat inundații în mai multe localități